Događaji

održivi turizam

NP "Sjeverni Velebit" sudjelovao je na godišnjoj radionici članica mreže Europskih destinacija izvrsnosti

NP
Adam Rukavina

Nacionalni park "Sjeverni Velebit" sudjelovao je na godišnjoj radionici članica mreže Europskih destinacija izvrsnosti (EDEN) u Velikoj Gorici, a na kojem su se okupili predstavnici europskih destinacija izvrsnosti.


EDEN mreža najveća je mreža na svjetskoj razini koja okuplja destinacije koje promiču i zalažu se za održivi razvoj turizma a naša Ustanova održala je predavanje pod naslovom Posjećivanje i edukacija u zaštićenim područjima - primjeri dobre prakse u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, te smo predstavili aktivnosti Parka u smjeru održivog turizma, kreativne ideje u razvoju i promociji naše destinacije te uključivanje i aktivno sudjelovanje sa lokalnom zajednicom i ostalim dionicima usmjereno ka održivom razvoju turizma korisnim za širu društvenu zajednicu.


Cilj radionice bila je razmjena iskustava i znanja te definiranje zajedničkih aktivnosti članova EDEN mreže u Hrvatskoj. Obzirom daje Nacionalni park "Sjeverni Velebit" nacionalni pobjednik EDEN natječaja 2009. godine s temom "Turizam i zaštićena područja", ovim izlaganjem prisjetili smo se kako je Park opravdano zaslužio tu titulu u Hrvatskoj, ali i na inozemnom tržištu.


Reci što misliš!