Događaji

izbor do 5. siječnja

Kreće 3. izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj – prijavite se i sudjelujte!

Kreće 3. izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj – prijavite se i sudjelujte!
Bojan Bogdanić

Naš projekt izbora za Najljepši advent prepoznalo je Ministarstvo turizma i sporta koje se i ove godine uključilo kao pokrovitelj! Svi gradovi i općine koji žele sudjelovati trebaju se prijaviti do 23. prosinca, a izbor će se održati na FB stranici gradonačelnik.hr od 28. prosinca do 5. siječnja kada ćemo proglasiti pobjednike.

Kreće treći Izbor najljepšeg adventa gradonačelnik.hr-a! I ove godine najljepše advente  biramo na našoj FB stranici na kojoj ćemo 28. prosinca objaviti slike svih prijavljenih advenata (po redoslijedu prijava) i otvoriti glasanje. Izbor će trajati do 5. siječnja u podne kada ćemo zatvoriti glasanje te nakon provjere i prebrajanja glasova objaviti pobjednike. 

Izbor za Najljepši advent pokrenuli smo prije dvije godine s ciljem da na jednom mjestu okupimo sve prekrasne advente i tako široj javnosti omogućimo da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije.

S druge strane, gradovima i općinama htjeli smo dati priliku da i izvan granica svoje lokalne zajednice prezentiraju rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja te se na nacionalnoj razini promoviraju kao privlačne adventske destinacije. Da smo u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke. U dva izbora koja smo dosad proveli sudjelovalo je 116 gradova i općina, objavili smo 1.160 slika advenata koje su samo na našoj FB stranici prikupile preko 180.000 lajkova, a postigle su doseg od preko 3 milijuna FB korisnika! 

Vrijednost i potencijale našeg izbora u promoviranju adventskih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta pa se i ovogodišnji izbor održava pod njihovim pokroviteljstvom.  

I ove godine ćemo pobjednike birati u četiri kategorije. Izabrat ćemo najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je uglavnom gotovo moguće u konkurenciji s velikim gradovima. 

Advent je već počeo i već se nekoliko dana divimo slikama koje stižu iz svih dijelova Hrvatske, iz naših gradova i općina. Vidimo da su svi ove godine dodatno podigli letvicu, slike su još ljepše nego lani pa vjerujemo da je pred nama još uzbudljiviji i ljepši Izbor za najljepši advent. Veselimo se svim prijavama i jedva čekamo start utrke!

PRAVILA IZBORA:

-Gradovi/općine za izbor se prijavljuju tako što će na našu adresu – redakcija@gradonacelnik.hr do 23. prosinca poslati 10 fotografija svog adventskog ugođaja i uređenja (preporuka je da fotografije budu što bolje kvalitete, ali bez dodatnih intervencija i fotoshopiranja)

-28. prosinca na FB stranici gradonačelnik.hr objavit ćemo sve pristigle slike (svaki grad/općina u posebnoj objavi, redoslijedom kako su nam pristizale prijave)

-Glasovanje traje do 5. siječnja u podne

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa grada/općine i to samo na našoj FB stranici, ne i na dijeljenim objavama

-Pobjednike ćemo proglasiti u 4 kategorije – kategoriji malih (do 10.000 stanovnika), srednjih (10.000-35.000) i velikih gradova (sjedišta županija i gradovi s preko 35.000 stanovnika) i kategoriji općina

Prošle godine trijumfirali slavonski adventi – hoće li obraniti titulu?

Čak 72 grada i općine sudjelovalo je u našem prošlogodišnjem  izboru za Najljepši advent, a nakon osam dana glasanja i 66 tisuća lajkova na našoj FB stranici, trijumfirali su i titulu najljepšega osvojili  Advent u Osijeku koji je pobjedom u kategoriji velikih gradova obranio titulu najljepšeg adventa u Hrvatskoj iz 2021., Advent u Vinkovcima u kategoriji srednjih, Advent u Županji u kategoriji malih gradova te Advent u Velikoj u kategoriji općina.

Slike svih 72 advenata koji su sudjelovali u izboru tijekom osam dana, koliko je izbor trajao, prikupile su 429.219 lajkova, komentara i sherova te postigle ukupni doseg od preko 2,3 milijuna FB korisnika!


Reci što misliš!