Događaji

Zadar Developers Hub

U Providurovoj palači održan My Smart City Zadar 2023 Hackathon

U Providurovoj palači održan My Smart City Zadar 2023 Hackathon

U Zadru, 14. i 15. prosinca 2023. godine u Providurovoj palači službeno je održan My Smart City Zadar 2023 Hackathon za početnike i napredne sudionike.

Prvi dan je sudionicima predstavljena tema “Inovativna AI rješenja  za održivu budućnost i rješenja globalnih ili lokalnih izazova” na kojoj su sudionici vrijedno radili i razvijali rješenja, dok se drugi dan odnosio na predstavljanje rješenja hackathona od te dodjelu nagrada najboljim hackathon timovima.

Zadar Smart City Hackaton Peti My Smart City Hackathon Zadar 2023.

Na hackaton se prijavilo i sudjelovalo 8 početnih te 2 napredna tima, koji su tijekom rada na razvoju hackaton rješenja su imali pomoć mentora, uz zanimljiva predavanja na zadanu temu.

Pobjednike je, nakon predstavljanja rješenja, odabrao stručni žiri koji su činili Ante Medić - direktor start up-a Pulsar Laboratiories za istraživanje i razvoju proizvoda kompleksne elektronike za industriju i aerospace, Lovro Valčić - doktor računalnih znanosti, istraživač polarnih krajeva te inovator/proizvođač autonomnih mjernih sustava i senzora koji se koriste za istraživanje polarnih krajeva i Josip Kalebić - software developer i tajnik udruge Zadar Developers Hub.

Pobjednici kategorije naprednog hackathona je tim FOSLEEN sa Fakulteta organizacije i informatike VARAŽDIN s razvijenom platformom na bazi AI-a koje se odnosi za identifikaciju, pripremu i razvoj značajnih projekata za gospodarske subjekte i lokalne samouprave, dok su pobjednici kategorije početnog hackathona tim PILANE iz Gimnazije Frane Petrića Zadar s aplikativnim rješenjem na bazi AI-a za pomoć budućim i postojećim studentima u pristupu relevantnim studentskim informacijama i podacima.

My Smart City Zadar Hackathon održava se u od 2018. godine u organizaciji Grada Zadra i u ovom maratonskom natjecanju učenika i studenata timovi rade na inovativnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi, bilo u obliku programskih rješenja, mobilnih aplikacija odnosno web stranica ili u obliku razvoja koncepta.

Naglasak je prije svega na dobroj ideji i timskom radu. Projekt potiče mlade talente na kreativno razmišljanje  I razvoj novih rješenja u sektoru IT-a, s naglaskom na unapređenje I razvoj lokalne zajednice.


Reci što misliš!