Događaji

15. prosinca

Edukativna radionica na temu očuvanja kulturno – maritimne baštine Općine Jasenice

Edukativna radionica na temu očuvanja kulturno – maritimne baštine Općine Jasenice
TZO Jasenice

Edukativna radionica na temu očuvanja kulturno – maritimne baštine Općine Jasenice za lokalno stanovništvo u sklopu projekta ''U zagrljaju mora'' održat će se u petak, 15. prosinca, s početkom u 10 sati.

Radionica će se održati u Ulici Petra Zoranića 61, 23243 Jasenice – Zgrada Općine Jasenice.

Projekt ''U zagrljaju mora'' je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Projekt obuhvaća sportska i gastro turistička događanja sa primarnim ciljem vrednovanja, zaštite i promocije kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture na području Općine Jasenice kao jedne od članice Lokalne akcijske grupe u ribarstvu “Tri mora”.

Potencijali ribarske baštine, ribarstva i akvakulture na cijelom LAGUR području pa tako i na području Općine Jasenice nisu dovoljno prepoznati, stoga je važno ulaganje i jačanje maritimne baštine i tradicije ribarstva.

Cilj projekta "U Zagrljaju mora" je unaprijediti i povećati prepoznatljivost kako mjesta Jasenice tako i cjelokupnog područja Općine Jasenice, a navedeno će se postići ostvarenjem specifičnih ciljeva projekta: osigurati povećanje prepoznatljivosti područja opremanjem dječjeg igrališta,  promovirati tradiciju ribarstva i akvakulture organizacijom manifestacija i educirati lokalno stanovništvo o značaju i potrebi očuvanja kulturne- maritimne baštine i lokalne gastronomije.


Reci što misliš!