Događaji

ob zadar

Započela je instalacija solarnih panela na krov Poliklinike

Započela je instalacija solarnih panela na krov Poliklinike

Započela je instalacija solarnih panela na krov Poliklinike Opće bolnice Zadar.

Opća bolnica Zadar potpisala je Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom u suradnji s tvrtkom EL TIM d.o.o., datiran u lipnju 2023. godine.

Na krov Poliklinike Opće bolnice Zadar instalirat će se fotonaponski paneli pojedinačne snage 410W, ukupne snage 226,3 kW.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 191.272,00 €, a planirani rok izvršenja projekta, uključujući isporuku, ugradnju i puštanje u rad, jest prvi kvartal 2024. godine. Ovaj projekt ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.

Važno je napomenuti da je Opća bolnica Zadar, putem raspisanog poziva "Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije", dobila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Solarna elektrana Opća bolnica Zadar". Ovaj ugovor, potpisan 31. svibnja 2022. godine, financiran je iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA "ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE".

Ovaj inovativni projekt ne samo da će osigurati energetsku neovisnost bolnice, već će i doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Opća bolnica Zadar izražava zahvalnost svima koji su podržali ovaj projekt i veselimo se zajedničkom ostvarenju ciljeva održivosti i zaštite okoliša.

 


Reci što misliš!