Događaji

Liburnija d.o.o.

Šimunov: Sredstvima iz omotnice ITU mehanizma planiramo modernizirati Autobusni kolodvor

Šimunov: Sredstvima iz omotnice ITU mehanizma planiramo modernizirati Autobusni kolodvor
Dino Stanin/PIXSELL

Iz nove financijske omotnice ITU mehanizma za urbana područja Zadar ima na raspolaganju 43 milijuna eura namijenjenih nizu programa i mjera za održivi urbani razvoj.

Među projektima koje Grad Zadar na ovaj način želi financirati nalazi se i modernizacija Autobusnog kolodvora u koji se više od 30 godina nije značajno ulagalo.

Iako je još sve na razini želja i planova direktor Liburnije Edvin Šimunov ističe da njihovi planovi idu u pet smjerova što bi sve trebalo napraviti.

"U planu je energetska obnova cijele zgrade i hidroizolacija krova koji prokišnjava u vrijeme velikih kiša", kaže Šimunov. "Pod jedan ističem modernizaciju sanitarnog čvora, ponovo bi ga rekonstruirali i uveli sustave za uštedu vode i energije".

Nekada jedan od najljepših i najuređenijih autobusnih kolodvora, iako se redovno održava, s vremenom je postao više siv i sumoran, a tome doprinosi i zapušten izgled podnih pločica: 

"U planu je zamjena svih betonskih pločica koje su takve kakve jesu,hrapava površina onemogućuje potpuno čišćenje žvakaća koje su na podu i daju dojam prljavštine iako mi to redovito čistimo i peremo. zato ćemo mijenjati te betonske ploče", ističe direktor "Liburnije" .

U planu je još puno toga od bolje pristupačnosti osobama s invaliditetom, modernizacije  elektroničkog i informacijskog sustava, ugradnje urbane opreme. 

"Cijeli projekt uređenja Autobusnog kolodvora u Zadru ovisi o EU fondu tj. sredstvima koje bi Liburnija dobila", kaže direktor Liburnije Edvin Šimunov, ali je optimističan kako bi sve ove želje mogle biti i realizirane.


Reci što misliš!