Događaji

Čovjek - ključ uspjeha

Vlatka Pehar dobitnica prestižne nagrade na Danima hrvatskog turizma

Vlatka Pehar dobitnica prestižne nagrade na Danima hrvatskog turizma
Marko Lorenzo Blaslov

Dodjelom godišnjih turističkih nagrada najboljima u turizmu u Rovinju su u petak navečer završeni dvodnevni Dani hrvatskog turizma (DHT), a destinacijom-šampionom hrvatskog turizma za 2023. godinu proglašen je Dubrovnik.

DHT su kao i svake godine zajednički organizirali Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su najbolje u turizmu za nagrade ove godine birali po novom konceptu, također zajednički, te ih dodijelili u 15 kategorija, među kojima su i dugogodišnje nagrade za najbolje djelatnike “Čovjek ključ uspjeha u turizmu”.

To je dobilo 19 djelatnika iz cijele Hrvatske – Danijela Cvjetičanin Vrljac (agencije), Vlatka Pehar (vodič), Doris Kujundžić (prodaja i marketing), Lea Sačić (animatorica), Davor Bodetić (recepcionar), Mario Ljiljanić (konobar) i Slavica Matošević (kuharica). Nagrađeni su i Jelena Kocijančić (hotelska domaćica), Grozdana Matušan (usluge smještaja u domaćinstvima), Nada Piljić (OPG), Goran Gašpert (policijski službenik) i Davorin Cvek (vatrogasac). To su još i Katja Brnabić (promet), Marina Kustić (prodavačica), Ernest Horvat (spasilac na kupalištima), Silvestra Španjol Kurilić (zdravstveni turizam), Borislav Jušić (nautika), Sara Salamunić (turističke zajednice) te Franko Orbanić (hortikultura).

Vlatka Pehar turistički je vodič, a svoj posao radi posvećeno i punog srca, i "po zvizdanu, i po jugu". TZ Grada Zadra dodihelila joj je nagradu Nasmiješeno sunce, a ovu nacionalnu itekako zaslužuje.

Dodajmo još i to kako je za specijalna priznanja bila angažirana umjetnica iz Zadra Zvonimira Karavida (periske od stakla).


Reci što misliš!