Događaji

dhmz

I u novome tjednu razmjerno toplo vrijeme i promjenjivo

I u novome tjednu razmjerno toplo vrijeme i promjenjivo
I. Pejković

I u novome tjednu razmjerno toplo vrijeme i promjenjivo, uz češću povremenu mjestimičnu kišu na Jadranu i područjima uz njega.

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a uz više oblaka poslijepodne mjestimice može pasti malo kiše. Ujutro ponegdje magla, a najviša dnevna temperatura između 18 i 20 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj poslijepodnevna temperatura zraka i dalje viša od uobičajene za doba godine - uglavnom oko 18 °C, Djelomice sunčano bit će sutra u središnjoj Hrvatskoj. Nakon razmjerno svježeg jutra s mjestimičnom maglom, poslijepodne će biti djelomice sunčano. Malo kiše može pasti popodne na sjeveru.

Povremena kiša uz promjenjivu naoblaku bit će češća u gorskim krajevima te uz obalu sjevernog Jadrana, ali vrlo vjerojatno neće biti veće količine. Puhat će umjeren, u gorju i na Kvarneru povremeno jak jugozapadni vjetar pa će i more biti umjereno valovito, prema otvorenom i valovito. Jutro malo svježije od nedjeljnog, po kotlinama gorskih krajeva uz mogućnost magle.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice, pa i pretežno sunčano, a malo kiše može pasti u Dalmatinskoj zagori. Puhat će umjeren, prolazno i jak jugozapadni i južni vjetar, prema otvorenom moru poslijepodne i jugo, pri čemu će najviša temperatura zraka biti između 19 i 23 °C.

Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, te pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a prema večeri i jugo u jačanju.

 


Reci što misliš!