Događaji

smotra znanja

Zadar domaćin susreta regionalnih centara kompetentnosti u sektoru zdravstva iz cijele Hrvatske

Zadar domaćin susreta regionalnih centara kompetentnosti u sektoru zdravstva iz cijele Hrvatske

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar – regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva organizira “Smotru znanja”.

Događanje je dio aktivnosti u sklopu provedbe projekta „MEDICINSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“. 

“Smotra znanja je u biti susrest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru zdravstva iz cijele Hrvatske. U goste nam dolaze medicinska škola Varaždin, Bjelovar i Mlinarska iz Zagreba sa svojim učenicima i nastavnicima za koje smo priredili dvodnevni program 7. i 8. studenog.”, kazala je Elma Filipović Majica, koordinatorica programa Medicinska + u sklopu kojeg se provodi ova Smotra.

O tome kako djeca reagiraju na projekt, Filipović Majica je kazala kako djeca izvrsno reagiraju te su zadovoljna kada im se pored obične i redovne nastave ponudi još nešto drugačije vezano za njihovu struku, a ujedno se raduju i druženju s drugim učenicima.

“Mi svakako kroz projekt imamo nekoliko stranih firmi s kojima surađujemo i koje nam pomažu pa im ovom prilikom također svima zahvaljujemo”, dodala je Filipović Majica.

“Ovog puta, cilj je susresti se s kolegama struke iz regionalnih centara kojih je samo 4 u Hrvatskoj te je ovo istovremeno prilika za okupljanje učenika i nastavnika”, pojasnila je ravnateljica škole Anita Basioli, dodajući kako se projekt bliži kraju te ovaj tzv. soft dio projekta završava 31. prosinca.

Prema riječima ravnateljice, ovom je prigodom bitno razmijeniti iskustva, podružiti se, vidjeti što i kako dalje jer bi regionalni centri u nastavku trebali funkcionirati i dalje: “U slijedećem petogodišnjem razdoblju već smo dobili dopusnicu za nastavak rada što znači da još idemo u 5 godina projekta, a upravo je smisao razmjenjivanje iskustva. Mi smo se upravo vratile sa EXPO-a u Dubrovniku gdje smo prezentirale naš regionalni centar, a ja sam kao ravnateljica i voditeljica centra, sudjelovala u panel raspravi sa gospodinom Vlahušićem i još nekolicinom tako da uvijek nešto pametno čujete i vidite što možete implementirati u daljnji rad kako biste bili bolji i konkurentniji.”

“Već u ponedjeljak će doći više od stotinu učenika i nastavnika na dva noćenja. Bit će smješteni u jednom hotelu u blizini naše škole. Ujutro će biti svečani program otvaranja same Smotre. Tu očekujemo da će nam se osim naših gradskih i županijskih dužnosnika pojaviti i netko iz Ministarstva prosvjete, ali i netko iz Agencije za strukovna obrazovanja i naših partnera s kojima surađujemo. Imat ćemo predstavljanje regionalnih centara kroz prezentacije nakon čega će uslijediti jedno malo i kratko natjecanje između ove 4 škole na nivou struke zdravstvene njege koje su osmislile naše profesorice. Idući dan ćemo u našoj dvorani imati oko 10-ak štandova na kojima će se svi predstaviti putem radionica, prezentacija i predavanje u što će biti uključeni i učenici i naši gosti”, pojasnila je ravnateljica.

Program završava proglašenjem pobjednika, a ovo je ujedno, kako i sama ravnateljica kaže, promocija grada Zadra na turističkom nivou.

“Od svih ovih kotačića koji su dio ovog projekta, najvredniji i najvažniji su ljudi u školi koji su svojim trudom i voljom ostajali, mimo nastavničkog posla u školi, raditi s nama na ovom projektu”, istakla je Basioli.

 


Reci što misliš!