Događaji

do 5. studenog

Zadarsko sveučilište na međunarodnom natjecanju "8th World InterUniversities Championships" u Parizu

Zadarsko sveučilište na međunarodnom natjecanju
UNIZD

U četvrtak, 2. studenoga, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Francuskoj u Parizu održan je prijem za predstavnike Sveučilišta u Zadru koji sudjeluju na jednom od najvećih sportskih sveučilišnih natjecanja na svijetu pod nazivom "8th World InterUniversities Championships" objavilo je Sveučilište u Zadru


Na natjecanju koje se održava od 1. do 5. studenoga u Parizu sudjeluje 3500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta; Europe, Azije i Afrike, te ukupno 295 sveučilišnih ekipa koje se natječu u 13 sportova.

Sveučilište u Zadru nastupa s muškom košarkaškom ekipom, ženskom plivačkom i ženskom badminton ekipom.
Kao predstavnici Sveučilišta u Zadru na prijemu kod dr. sc. Senke Burić, privremene otpravnice poslova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Francuskoj bili su izv.prof. dr. sc. Gordana Ivković, doc. dr. sc. Tonći Jerak i Dinko Jadrešić, mag.cin iz Centra za tjelovježbu i studentski sport i izv. prof. dr. sc. Jelena Alić sa Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja.

U razgovoru o sportu između ostaloga istaknuta je važnost sudjelovanja sportaša na međunarodnim natjecanjima gdje su sportaši odlični promotori naše mlade države.
 

 


Reci što misliš!