Događaji

Blagdan Svih svetih

Veliki broj Zadrana posjećuje posljednja počivališta svojih najmilijih

Veliki broj Zadrana posjećuje posljednja počivališta svojih najmilijih
Šime Zelić/ PIXSELL

Veliki broj Zadrana u srijedu na blagdan Svih svetih posjećuje grobove svojih najmilijih gdje pale svijeće i ostavljaju cvijeće.

Zbog toga je gužva od ranih jutarnjih sati na pristupnim cestama Gradskom groblju Zadar te onom na Belafuži. Dio građana do groblja dolazi svojim osobnim automobilima, dok se drugi dio odlučio za autobuse Liburnije.

Blagdan Svih svetih @ Gradsko groblje Zadar Blagdan Svih svetih @ Gradsko groblje Zadar

Na središnjem Gradskom groblju u Zadru s početkom u 15 sati, nadbiskup Zgrablić predvodit će Službu Riječi s odrješenjem za pokojne.

Dio je građana groblja posjetio još jučer ili prethodnih dana, a dio će ih obilaziti i sutra na Dušni dan.

Na Spomen svih vjernih mrtvih - Dušni dan, u četvrtak, 2. studenoga, misu za sve vjerne mrtve, kao i za pokojne svećenike i biskupe Zadarske nadbiskupije, u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

U povodu blagdana Svih svetih Vlada je donijela odluku kojom se omogućava rad specijaliziranih prodavaonica i prodaja cvijeća i svijeća koje građani tradicionalno kupuju na taj dan.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana te u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u utorak su položeni vijenci i zapaljene svijeće pred središnji križ Gradskoga groblja u Zadru.

Vijence i  svijeće položili su izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, MORH-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, Zadarske županije, Grada Zadra te predstavnici političkih stranaka.


Reci što misliš!