Događaji

Utorak, 31. listopada

Profesor Mate Parica održat će predavanje: Potopljena naselja mlađeg kamenog doba na istočnom Jadranu

Profesor Mate Parica održat će predavanje: Potopljena naselja mlađeg kamenog doba na istočnom Jadranu

U novijim arheološkim istraživanjima sve više je pronalazaka potopljenih prapovijesnih naselja. Znatan dio pripada mlađem kamenom dobu

Radi se o obalnim naseljima koja se zbog podizanja morske razine danas nalaze na morskom dnu. Otvara se niz pitanja koje moramo odgovoriti istražujući potonule lokalitete.

Predavanje će održati izv. prof. Mate Parica s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, u multimedijalnoj dvorani, u utorak, 31. listopada, od 19 do 20 sati i 30 minuta.

Profesor Mate Parica rođen je 27. ožujka 1980. godine u Zadru, gdje završava osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Godine 2006. na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru stječe zvanje diplomiranog arheologa i profesora povijesti.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu godine 2014. stječe titulu doktora znanosti (tema: Arheološki tragovi kamenarstva u Dalmaciji od prapovijesti do kraja srednjeg vijeka).
Od 2007. zaposlen je na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru na kojem danas u zvanju izvanrednog profesora drži nastavu na svim razinama studija arheologije (kolegiji: Društveni i religijski simboli jadranskog svijeta u brončano doba, Lučke instalacije i priobalne konstrukcije, Brončano doba Europe, Bronačno doba na Jadranu).


Reci što misliš!