Događaji

petak, 27. listopada

Ministrica Marija Vučković na obilasku novoizgrađene ceste na području Kistanja

Ministrica Marija Vučković na obilasku novoizgrađene ceste na području Kistanja

Poseban obilazak novoizgrađene ceste na području Kistanja će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine, s početkom u 13 sati.​

S ciljem dodatnog unapređenja infrastrukture Republike Hrvatske u zaštiti od požara Društvo Hrvatske šume d.o.o. se u protekle dvije godine, između ostalog, posvetilo i održavanju i rekonstrukciji prometnice Batina Lokva - Bjelanovići s duljinom od 4.970 metara.

Prije početka navedenih radova, prostor između županijske ceste 6090 i Nacionalnog parka Krka bio je potpuno nepristupačan u slučaju potrebe za protupožarnom obranom.

Prepoznajući ozbiljnost situacije, Društvo Hrvatske šume d.o.o. je 2021. godine obnovilo 2,06 kilometara navedene prometnice, dok je ove godine dovršeno dodatnih 4,97 kilometara.

Nakon uspješno dovršenih radova, ova prometnica ima ključnu ulogu u zaštiti šuma i šumskog zemljišta u gospodarenju Hrvatskih šuma d.o.o., a kao takvo i zone Nacionalnog parka Krka od požara.

Poseban obilazak novoizgrađene ceste na području Kistanja će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine, s početkom u 13 sati.

Obilazak će predvoditi predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o., gospodin Nediljko Dujić sa suradnicima, zajedno s ministricom poljoprivrede, gospođom Marijom Vučković.


Reci što misliš!