Događaji

crveni alarm

Žestoki pljusak potopio ulice nekoliko dalmatinskih gradova

Žestoki pljusak potopio ulice nekoliko dalmatinskih gradova
Šime Zelić/ PIXSELL

Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje za dubrovačku regiju, dok je za ostatak Dalmacije, Istre i Kvarnera na snazi narančasti, odnosno žuti Meteoalarm. Narančasto upozorenje izdano je i za osječku regiju

Kako navodi DHMZ, u dubrovačkoj regiji se u subotu očekuje lokalno grmljavinsko nevrijeme uz obilnu kišu, a moguća je i tuča.

Kako javlja Dalmacija Danas, u popodnevnim satima žestoki pljusak potopio je ulice nekoliko dalmatinskih gradova.

Upravo je Dalmacija, uz južnu Liku, danas najkišovitije područje Hrvatske. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 16:30 najviše kiše je palo u Opsenici kraj Sv. Roka, čak 134 litre po metru kvadratnome. Slijede Kovačići – Omiš 114, Trilj 91, Ruda 86, Tugare 81, Vrboska Hvar 72, Vrgorac 65, Orovac Sinjski 63, Vela Njiva 56, Okrug Donji – Čiovo 55, Kijevo i Omiš 54, Cista Velika i Blato na Cetini 51 itd.

Frontalni sustav u poslijepodnevnim satima subote premještao se preko područja Dalmacije. Donio je kišu, a mjestimice i jače pljuskove s grmljavinom. Sustav se kreće sa zapada prema istoku, a oko 16:30 zahvatio je krajnji jug zemlje.

Obilne oborine u kratko vrijeme donijele su mjestimične bujice u Dalmaciji. Tako su se prolazno pod vodom našle prometnice na omiškom, makarskom i vrgoračkom području…

 


Reci što misliš!