Događaji

rat u ukrajini

Ruska Crnomorska flota premjestila je svoje dresirane mornaričke dupine bliže frontu

Ruska Crnomorska flota premjestila je svoje dresirane mornaričke dupine bliže frontu
Facebook

Ruska Crnomorska flota premjestila je svoje dresirane mornaričke dupine bliže frontu u Ukrajini kako bi ih koristila u borbi protiv ukrajinskih specijalaca i diverzanata

Bazeni s dupinima, prema pisanju portala Naval News, pojavili se u mornaričkoj bazi Novoozerne, na zapadnom dijelu Krima, piše tportal.

Prvotno su primijećeni tijekom ljeta oko Sevastopolja, glavne vojne i civilne luke na Crnom moru. Novoozerne je baza smještena oko 70 kilometara sjeverozapadno od Sevastopolja i mnogo bliže mjestu na kojem su ukrajinske specijalne snage izvršile desante na Krimski poluotok.

Dupini su vjerojatno premješteni u nastojanju da se Rusi obrane od stalnih ukrajinskih napada na Crnomorsku flotu, a koja unatoč gubicima ima brojne podmornice i brodove za dalekometne raketne napade.

Postavljanje dupina na ulazu u luku moglo bi spriječiti ukrajinske ronioce da se probiju u nju, smatraju u američkoj ratnoj mornarici.

Ukrajina sve više prijeti Crnomorskoj floti nakon što je počela izvoditi napade pomorskim dronovima, a uspješno su oslobođene i ključne plinske platforme.

Rusija, koja ima povijest uspješnog korištenja životinja u vojsci, povećala je broj bazena za morske sisavce oko Crnog mora posljednjih nekoliko mjeseci, izvijestilo je ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva u svojim redovitim obavještajnim priopćenjima.

Dupini mogu otkriti diverzante, prikupiti obavještajne podatke ili čak izvesti samostalne napade.


Reci što misliš!