Događaji

#danikruha

Srednja škola Biograd na moru i ove godine obilježila Dane kruha i zahvalnost za plodove zemlje

Srednja škola Biograd na moru i ove godine obilježila Dane kruha i zahvalnost za plodove zemlje
Grad Biograd na Moru

I ove godine je naša škola obilježila Dane kruha i zahvalnost za plodove zemlje. Nakon uvodnih riječi v.d. ravnateljice Davorke Demo sve što su pripremili učenici 1.d i 2.d razreda kuhara te neki naši profesori, blagoslovio je don Nikola Tokić

Hvala dragim učenicima i njihovim mentorima Marinu Banoviću, Kristijanu Pezelju, Antoniju Šarliji, te Josipi Labar i Korneliji Peraić na njihovom doprinosu, kao i svim profesorima koji su donijeli kruh, kolače i voće te na taj način uveličali obilježavanje ovog dana, izjavila je v.d. ravnateljice Davorka Demo.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Obilježavanje tog dana pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode, kako pojašnjavaju iz Udruge Lijepa Naša.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje povezani su sa Svjetskim danom hrane koji se obilježava svake godine 16. listopada, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Ovaj se dan obilježava u više od 150 zemalja svijeta.


Reci što misliš!