Događaji

vremenska prognoza

I u petak naoblaka i jako jugo

I u petak naoblaka i jako jugo
Marko Dimic/PIXSELL

Suho se ne može jamčiti ni posvuda na jugu Hrvatske, ali može jako i olujno jugo, često čak i s orkanskim udarima, uz koje će temperatura biti od 20 do 25 °C.

Petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom suh, te barem djelomice sunčan, uz umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na udare lokalno i olujan, te uz najnižu temperaturu oko 16 °C, a najvišu ponegdje čak blizu 30 °C!

I u središnjoj Hrvatskoj već ujutro temperatura oko prosječne najviše poslijepodnevne na nad 20. listopada, a poslijepodne čak među najvišima u listopadu, te posebice ovako kasno u godini. I pritom vjetrovito, djelomice sunčano i do večeri većinom bez kiše.

Kiša će veći dio dana izostati ili će je biti manje nego u četvrtak i u gorju i na sjevernom Jadranu. No, navečer i u noći na subotu pljuskovi s grmljavinom bit će česti, gdjegod opet i obilni. Nevolje će stvarati i jako i olujno jugo i oštro - južni vjetar, navečer mjestimice i lebić ili garbin - jugozapadnjak, uz koje će se temperatura zraka uglavnom malo mijenjati.

Podjednako - uz iznadprosječnu toplinu - i u Dalmaciji, gdje će također biti i prilično vjetrovito, uz more prema otvorenome i jače valovito, te uz promjenjivu naoblaku i povremenu mjestimičnu kišu, osobito u unutrašnjosti.

Suho se ne može jamčiti ni posvuda na jugu Hrvatske, ali može jako i olujno jugo, često čak i s orkanskim udarima, uz koje će temperatura biti od 20 do 25 °C.

 


Reci što misliš!