Događaji

rad s mladima

Udruga Prizma organizirala raspravu o uključivanju mladih u društvene, kulturne i demokratske procese

Udruga Prizma organizirala raspravu o uključivanju mladih u društvene, kulturne i demokratske procese
K. Sorić

Pedagoginja Gimnazije Franje Petrića Zadar, Antonija Kero predstavila je proces rada s mladima i svoje viđenje tko bi i na koji način trebao pružati potporu prilikom uključivanja mladih u društvene, kulturne i demokratske procese, imajući u vidu pedagoški aspekt u radu s mladima


Predsjednik udruge Centar nezavisne kulture Zadar, Andrej Fric predstavio je ukratko proces koji je prethodio trenutku osnivanja Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade te pružio jednu perspektivu otvorenih pitanja koja se nalaze pred svima uključenim u procesu osnivanja Centra za mlade.
Tijekom rasprave smo čuli raznovrsne prijedloge i kreativna rješenja u vezi uloge mladih u izradi i provedbi programa u Centru za mlade u Zadru.


Udruga Prizma je zajednica kreativaca povezanih zajedničkim snovima o novom svijetu u čijim su temeljima mir, nadahnuće i kreativnost. Vjeruju kako je individualni razvoj kreativnosti prvi korak u ostvarenju punog osobnog potencijala.

"Umjetnost, znanost i moral susreću se u središtu ljudske svijesti i vode njenu evoluciju, stoga smo posvećeni poticanju cjelovitog pristupa životu. Stvaramo mogućnosti, aktivno sudjelujemo u donošenju promjena, podržavamo inovacije te potičemo dijalog različitih mišljenja." pišu o sebi na svojoj mrežnoj stranici.

Između ostalog, u sklopu svog rada s mladima, potiču volontiranje, samoorganizaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih kroz pružanje osnovnih prostornih i materijalnih uvjeta za mlade. Provode edukacije za osobe koje rade s mladima u području međureligijskog i interkulturnog dijaloga, medijske i digitalne pismenosti te prevencije radikalizacije mladih.

Više o njihovom radu pročitajte na stranici Udruga Prizma.


Reci što misliš!