Događaji

vremenska prognoza

Četvrtak promjenjiv, uz južinu, osjetno toplije

Četvrtak promjenjiv, uz južinu, osjetno toplije
Šime Zelić/ PIXSELL

Od četvrtka opet prevladavajuća južina te prilično vjetrovito i za ovo doba godine iznadprosječno toplo, uz promjenjivu naoblaku i povremenu kišu, češću i obilniju na Jadranu i područjima uz njega.

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno suho i djelomice sunčano. Ujutro ne odveć svježe, a samo gdjegod u Posavini može biti magle. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. Najviša temperatura oko 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj uz umjeren jugozapadnjak od jutra osjetno toplije nego proteklih dana - najniža temperatura između 7 i 9 °C. Bit će sunčanih razdoblja i samo rijetko malo kiše, uglavnom tek kasnije poslijepodne uz granicu sa Slovenijom i na jugu.

U gorju i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, često s kišom, lokalno i obilnom na širem riječkom području i u dijelu Gorskog kotara. Na moru su moguće nevere i grmljavina. Jugo i jugozapadnjak u jačanju, more sve valovitije. Najviša temperatura zraka uglavnom od 19 do 23 °C.

U Dalmaciji danju od 22 do 25 °C. Promjenjivo, pokoji izolirani pljusak moguć je ponajprije u unutrašnjosti, te na sjeveru.

Na obali sredinom dana neće nedostajati sunčanih razdoblja. Jako i olujno jugo mnogi bi mogli kriviti za loše raspoloženje. 

Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano. Jugo će postupno jačati, prolazno će biti više oblaka, ali uglavnom će ostati suho. Najniža temperatura zraka oko 18 °C, u zaobalju 14 °C, a najviša temperatura i mora i zraka bit će oko 23 °C.

 


Reci što misliš!