Događaji

Klub AM neće pristati na protuzakonito odlučivanje u GV

Marjana Botić: Od krovnih sportskih institucija zatražili smo svu dostupnu dokumentaciju HNK Zadar za nadopunu prijave poslane USKOK-u

Marjana Botić: Od krovnih sportskih institucija zatražili smo svu dostupnu dokumentaciju HNK Zadar za nadopunu prijave poslane USKOK-u
Šime Zelić/ PIXSELL

Nakon usvojenih odluka s jučerašnje sjednice Gradskog Vijeća, vijećnica Marjana Botić (Akcija mladih), danas je poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Naime, na jučerašnjoj 22. sjednici gradskog vijeća pročelnik ureda gradonačelnika Grada Zadra A. Ćurković javno je izjavio kako se zapisnici skupština HNK Zadra nalaze u vašim arhivima i kako su dostupni zainteresiranim stranama.

Dopis AM krovnim nogometno sportskim udrugama:

U svrhu nadopune prijave sumnjom u protuzakonitost točke: Odluka o prihvaćanju sklapanja Sporazuma o reguliranju međusobnih odnosa između Hrvatskog nogometnog kluba ZADAR, Investitora i Grada Zadra, a koja je mutnom suradnjom između vladajućeg HDZ a i SDP a usvojena na jučerašnjoj 22. sjednici gradskog vijeća Grada Zadra, te nadopune ranije poslane prijave zbog sumnje na nezakonite radnje u nogometnom klubu HNK Zadar molimo od vas kao krovnih udruga svu dostupnu dokumentaciju vezanu za nogometni klub HNK Zadar koju posjedujete.


Također sumnjamo kako je Grad Zadar kako je na sjednici prikazao kolega Enio Meštrović (stoga dodan na znanje)  prema tumačenju odvjetničkog ureda kojeg su kontaktirali i nakon čega su vijećnici njegove liste odustali od potpore takvoj privatizaciji, dakle Grad Zadar je prihvatio odabir navodne skupštine, prema navodnim kriterijima navodne skupštine HNK Zadar, a koje nigdje ne možemo dobiti na uvid. Naime navodno je skupština HNK Zadra od dvije pristigle ponude za privatizaciju nogometnog kluba HNK Zadar odabrala navodno bolju, ali koja je izazvala konsternaciju u zadarskoj javnosti budući je na prvi pogled vidljivo kako je ta odabrana ponuda bila lošija od druge koja nije odabrana.

Spornu gore navedenu točku dostavljenu na usvajanje vijećnicima/cama gradskog vijeća već sam ranije osobno ocjenila nevjerojatnom i stoga prijavila nadležnim institucijama (sadržaj prijave u nastavku) jer je neviđeno da se sklapa ugovor sa još neosnovanim, budućim klubom, ali međutim ugovor sadrži stvarne obveze Grada Zadra prema klubu koji prema informacijama drugog gradskog pročelnika Ureda za unutarnju reviziju K. Karamarka koji je na jučerašnjoj sjednici izvjestio vijećnike i javnost, kako elaborat HNK Zadar još nije uopće dostupan tom uredu Grada Zadra (postoji li elaborat o preoblikovanju uopće? op.a.) i unatoč činjenici kako je Odluka o preoblikovanju nogometnog kluba HNK Zadar, na njihov zahtjev pristigla i usvojena još na sjednici gradskog vijeća 22. 12. 2022. godine, dakle prije više od deset mjeseci!!!  
Suludo, ali da li i samo to?, je udrugu koja još nije podnijela elaborat o preoblikovanju (!?!) u Gradu Zadru su unaprijed prihvatili kao ugovornu stranu u sporazumu koji na duži niz godina obavezuje proračun Grada Zadra!

O tome ću nakon nadopune dokumentacije naravno izvjestiti i Ministarstvo financija Republike Hrvatske za reviziju sadržaja takvog nezapamćenog ugovora.

Budući mi za nadopunu prijava trebaju zapisnici održanih skupština HNK Zadar, kako bi mi kao vijećnici, kad to ne zanima Grad Zadar (što je duboko protuzakonito) bar mi pokušali utvrditi što se točno događa sa procesom preoblikovanja i posebno po kojim su se kriterijima razmatrale pristigle ponude dvaju ponuđača za privatizaciju HNK Zadar i na koji je način odabrana na skupštini navodno "bolja" (u stvarnosti bitno lošije ponude koju je zagovarao između ostalih i uskočki osumnjičenik izvjesni Soldo)  molim ovim putem da nam traženu dokumentaciju što hitnije dostavite.

Osim u svrhu nadopune prijave, stoga nam tražena dokumentacija o zapisnicima skupština nogometnog kluba HNK Zadar i elaborata o preoblikovanju treba za slanje dokumentacije o jučer usvojenoj točki na Ministarstvo financija na reviziju.

U nadi kako će te zbog mogućeg postojanja kriminalnih elemenata koje sam koliko mi saznanja omogućavaju navela u prijavi, što prije dokumentaciju koju dobijate kao krovna udruženja učiniti nam dostupnom,

Dakle kad napokon ugledamo famozne zapisnike skupština nogometnog kluba HNK Zadar, što nas unaprijed neizmjerno zabavlja, poslati ćemo jučer usvojenu Odluku o sporazumu trojca  "Kralja nekretnina" Dukić - Radeta - Ivančić " Ministarstvu financija i Ministarstvu pravosuđa i uprave Republike Hrvatske na reviziju.

Nama je doduše pravni rasplet nešto zabavniji od samih utakmica ovog četveroligaša, ali tragično je što je i "Investoru" i mnogima iz Grada izgleda isto tako...


Reci što misliš!