Događaji

četvrtak, 19. listopada

Konferencija „Izazovi u nautičkom turizmu“ u vodičkom hotelu Olympia Sky

Konferencija „Izazovi u nautičkom turizmu“ u vodičkom hotelu Olympia Sky

Nautički turizam jedna je od najvitalnijih grana hrvatskog turizma, ali i gospodarstva u cijelosti te vodeći akter procesa modernizacije i unaprjeđenja turističke ponude na jadranskoj obali.

Zahvaljujući jedinstvenoj razvedenoj obali s više od tisuću otoka, čistom moru, netaknutoj prirodi te povoljnoj klimi, nautički turizam iz godine u godinu u Hrvatskoj bilježi sve bolje rezultate.

Hrvatska je danas u svijetu etablirana kao sinonim za luksuzni morski turizam, a upravo je najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., kroz 22 marine od sjevera pa do krajnjeg juga Hrvatske zaslužan za povezivanje najljepših destinacija hrvatskog dijela Jadrana.

Razvoj nautičkog turizma uvelike utječe na razvoj cjelokupnog nacionalnog turizma, pritom pridonoseći nacionalnoj ekonomiji i promociji Republike Hrvatske u svijetu. Upravo pitanja unaprjeđenja i razvojnih potencijala nautičkog turizma glavne su teme nadolazeće konferencije Slobodne Dalmacije.

Najrelevantniji predstavnici domaćeg turističkog sektora podijelit će svoja svoja razmišljanja, planove, ali i zaključke vezane uz razvoj i unaprjeđenje nautičkog turizma te predstaviti odgovore na ključne izazove čije je rješenje važno za produljenje cjelokupne turističke sezone.

Konferencija „Izazovi u nautičkom turizmu“ održat će se u četvrtak 19. listopada 2023., s početkom u 12 sati, u hotelu Olympia Sky u Vodicama (Ul. Ljudevita Gaja bb).

U panel-raspravi sudjelovat će:

•  Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice
•  Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d.
•  Krešimir Šakić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije
•  Selma Čmelik, osnivačica platforme čarter.hr
•  Maja Skočić, direktorica Adventure charter d.o.o.  

Okupljene će uvodnim obraćanjem pozdraviti:

•    Sandra Lapenda Lemo, glavna urednica Slobodne Dalmacije
•    Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica
•    Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko-kninske županije


Reci što misliš!