Događaji

prošla tehnički pregled

U sportsko-rekreacijskom i turističkom centru Platku nova zimska sezona počet će s novom žičarom

U sportsko-rekreacijskom i turističkom centru Platku nova zimska sezona počet će s novom žičarom
Goran Kovačić/PIXSELL

Uspješno je obavljen tehnički pregled nove žičare Radeševo 2 u sportsko-rekreacijskom i turističkom centru Platku pa će nova zimska sezona na tom skijalištu početi s novom četverosjedežnicom vrijednom oko 4,8 milijuna eura, izvijestio Goranski sportski centar

Nova žičara je najveća investicija u povijesti tog skijališta, koju je u cijelosti financirala i provodi Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra. Dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca, od kojih je dio opremljen nosačima za bicikle.

Predan je zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za novu žičaru i prateće objekte, a u tehničkom pregledu sudjelovali su predstavnici investitora, projektanti, nadzorni inženjeri,  predstavnici svih izvođača u procesu gradnje i opremanja te predstavnici javnopravnih tijela.

"Tehnički je prošao, jedino što moramo dostaviti je izvještaj o dodatno provedenim ispitivanjima elektroinstalacija, panik rasvjete i gromobranske instalacije, koja smo odradili”, rekao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Dodao je da još ovlaštena tvrtka treba obaviti pregled žičare kako bi dobila dozvolu za rad, nakon čega slijedi svečano otvorenje.

Izgradnja je ugovorena sa zajednicom ponuditelja Strucon i Bartholet Maschinenbau. 


Reci što misliš!