Događaji

Uo za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Kako je Šime Erlić dobio građevinsku dozvolu? Stigao odgovor na pitanje Daniela Radete

Kako je Šime Erlić dobio građevinsku dozvolu? Stigao odgovor na pitanje Daniela Radete
Šime Zelić/PIXSELL

Kako je ministar EU fondova Šime Erlić dobio građevinsku dozvolu za gradnju obiteljske kuće na području Karme, kad čestica na kojoj gradi nema dovoljnu veličinu da bi se na njoj moglo graditi - upitao je vijećnik SDP -a Danijel Radeta na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra. Stigao je i odgovor iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Rekao je da se objekt gradi pod imenom njegove majke.

Resorni pročelnik Darko Kasap odgovorio je : "Provjerit ćemo".

Stigao je i odgovor iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Prenosimo ga u nastavku:

- Nastavno na upit vijećnika Danijela Radete u sklopu Aktualnog sata na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, dostavljamo Vam odgovor iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo:

Investitorici  Branki Erlić  izdana je građevinska dozvola za građenje samostojeće građevine na čestici 6265/3 k.o. Zadar u području UPU stambene zone „Karma“ koja sada ima površinu od 346 m2, a sukladno UPU Karma, a temeljem članka 10.

Urbanističkim planom uređenja stambene zone „Karma“ u Zadru određena je minimalna površina građevne čestice za samostojeće građevine 350 m2, za dvojne 200 m2, a za niz 200 m2.

Izvorna veličina te čestice bila je 386 m2, no, prije početka gradnje, čestica je morala biti umanjena na način da je dio nje izdvojen u novoformiranu česticu (6265/8, k.o. Zadar) površine 40 m2  na kojoj je UPU-om planirana izgradnja dijela nove prometnice. Člankom 10.  UPU Karma, a sukladno Zakonu, preuzeto je pravilo opisano u članku 64 a. Prostornog plana uređenja Grada Zadra po kojem se dozvoljava da površina građevne čestice bude manja ukoliko je toj čestici oduzeta površina za planiranu prometnicu i to za onoliko koliko joj je oduzeto, ali ne više od 25% površine čestice.

U konkretnom slučaju primijenjeno je navedeno pravilo iz PPU Grada Zadra što nije izdvojen slučaj, već pravilo koje se primjenjuje u istim situacijama gradnje na području Grada Zadra, a u skladu sa zakonskim odredbama.

 

 


Reci što misliš!