Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano i osjetno svježije

Pretežno sunčano  i osjetno svježije
Dino Stanin/PIXSELL

Bura u noći i ujutro i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, moguće na udare jaka, rijetko i olujna. Zatim popodne slabiji vjetar. Uz to djelomice sunčano, uglavnom bez oborine, a više će oblaka biti osobito potkraj dana.

U ponedjeljak će u istočnim područjima Lijepe Naše biti dosta sunčanog vremena. Ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle, a tijekom dana povremeno umjerene naoblake. Uz većinom slab vjetar temperatura danju kao u nedjelju ili malo viša - uglavnom oko 13, 14 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će jutro biti razmjerno hladno uz temperaturu od 2 do 5 °C. Pritom ujutro ponegdje magla, a dan će biti većinom sunčan, povremeno uz umjerenu naoblaku.

U gorju i na sjevernom Jadranu više oblaka, posebice prema kraju dana. U jutarnjim satima u nekim kotlinama gorske Hrvatske treba računati na maglu, a moguć je i slab mraz. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na obali bura koja će u prvom dijelu ponedjeljka mjestimice biti jaka, na udare i olujna, poglavito podno Velebita. Dnevna temperatura na sjevernom Jadranu između 15 i 20 °C, a u Lici i Gorskom kotaru od 9 do 12 °C.

Bura u noći i ujutro i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, moguće na udare jaka, rijetko i olujna. Zatim popodne slabiji vjetar. Uz to djelomice sunčano, uglavnom bez oborine, a više će oblaka biti osobito potkraj dana. 

Na krajnjem jugu naše domovine tijekom noći još mjestimice može biti kiše, zatim danju uglavnom sunčano, a prema večeri novo naoblačenje. U popodnevnim satima bura će biti zamjetno slabija nego u prvom dijelu dana, a temperatura zraka porast će do vrijednosti od 20 do 22 °C.

 


Reci što misliš!