Događaji

24. i 25. listopada 2023.

Proslava 70. obljetnice organiziranog turizma u Novalji i konferencija o održivom turizmu, zelenoj i digitalnoj tranziciji održat

Proslava 70. obljetnice organiziranog turizma u Novalji i konferencija o održivom turizmu, zelenoj i digitalnoj tranziciji održat
Dino Stanin/PIXSELL

Proslava 70. obljetnice organiziranog turizma grada Novalje, te konferencija #turizam2030 "The Future is now" i konferencija o održivom turizmu, zelenoj i digitalnoj tranziciji održat će se u Novalji 24. i 25. listopada 2023.

Program započinje u utorak 24. listopada u 18.30 sati otvaranjem izložbe Novalja kroz povijest - „Naši gosti i Mi“ koja će se uz klapsku pjesmu i gastro prezentaciju "Novaljska tavula" održati u Gradskom muzeju Novalja.

Središnji dio dvodnevnog programa je konferencija #turizam 2030 pod sloganom "The future is now" koja će se održati u srijedu, 25. listopada u Kulturnom centru Gozdenica s početkom u 9.30 sati.

Na konferenciji će gostovati brojni stručnjaci, poduzetnici, politički dužnosnici te predstavnici obrazovnih institucija i lokalnih samouprava, a obuhvatit će brojna predavanja i rasprave na temu održivog turizma te zelene i digitalne tranzicije otoka. 

Cilj konferencije je prepoznati prilike koje nam nosi zelena i digitalna budućnost te uz očuvanje postojećih resursa i tradicije zajedno zakoračiti prema održivoj transformaciji turizma. Program konferencije nalazi se u prilogu.

Održat će se i svečano uručenje priznanja "Cvet arburože" koje će se dodijeliti tvrtkama, organizacijama i pojedincima za najveća postignuća u turizmu grada Novalje s početkom u 18.00 sati u Kulturnom centru Gozdenica.


Reci što misliš!