Tko će kiseliti zelje i raditi džem?
Sve više građana odustaje od zimnice: Priprema ove godine duplo je skuplja
Tko će kiseliti zelje i raditi džem? Sve više građana odustaje od zimnice: Priprema ove godine duplo je skuplja
Prošle godine cijena kilograma zelja bila je manja od jednog eura, sedam kuna. Ove jeseni zelje je duplo skuplje. Cijena mu je dva eura.
Slično je i s drugim povrćem. To je jedan od razloga zašto se sve manje gađana odlučuje kiseliti povrće i praviti džemove. Koji su još razlozi i kako dobiti najbolje kiselo zelje pogledajte u video prilogu reporterke RTL-a Danas Ružice Đukić
Izdvojeno
-
Dan je izbora u Sjedinjenim Američkim Državama i dan odluke u jednoj od najneizvjesnijih predsjedničkih utrka u američkoj povijesti.
-
Utiru se u Dubravi kod Šibenika novi trendovi u poljoprivredi krša. Sadnica do sadnice, "raste" plantaža divljih šparoga, javlja HRT.
-
Kako nam se približava zima, povećavaju se i šanse za prehladama, zimskom depresijom, ali i prekomjernom vlagom u prostoru. Radi pomicanja sata, mrak pada rano uvečer, pa se povlačimo sve ranije u svoje tople domove. Kuhanjem, tuširanjem, sušenjem veša i samim disanjem prosječna četveročlana obitelj dnevno u zrak ispusti 15 litara vode, a ta vlaga mora negdje otići.
-
Ono što svakodnevno konzumiramo značajno utječe na naše zdravlje, posebice na zdravlje mozga. Osobe s uravnoteženom prehranom imaju bolje funkcije mozga i poboljšane funkcije mentalnog zdravlja.
Reci što misliš!