Događaji

nakon susreta u gradskoj vijećnici

Model upravljanja Centra za mlade i dalje pod upitnikom

Model upravljanja Centra za mlade i dalje pod upitnikom
eZadar

Model upravljanja Centra za mlade i dalje je nerješiv problem za zadarsko Gradsko vijeće, a nakon održane tematske sjednice jasno je kako jedinstven stav tu nemaju ni sve civilne udruge.

Dva su modela u igri, Gradska uprava već duže vremena predlaže osnivanje javne ustanove, no dio oporbenih vijećnika, ali i predstavnika sa scene zaziva takozvani hibridni model, gdje civilni sektor uz Grad dijeli prava, ali i obveze.

Kod prvo spomenutog su glavne kritike kako će tu politika voditi glavnu riječ, što je u sukobu sa nezavisnom kulturom, a kod drugog da civilni sektor nije svjestan, a ni spreman za financijske obveze koje ih tu očekuju, Centar je naime prostorno velik i očekuju se veliki troškovi. 

Nadalje iz Grada i dalje poručuju kako nisu protiv hibridnog modela, no da za takav korak treba prvo osnažiti civilni sektor.

Jedno je sigurno, ova točka neće se naći na sjednici Gradskog vijeća najavljenoj za utorak, a useljenje u dugočekivan i europskim novcem obnovljen Centar za mlade još će pričekati. 

 


Reci što misliš!