Događaji

Danas još pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, pa stiže promjena vremena

Danas još pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, pa stiže promjena vremena
Dino Stanin/PIXSELL

U Dalmaciji sunčano i razmjerno toplo. U unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, ponegdje i jugozapadni. Najniža temperatura zraka na obali od 15 do 18 °C, danju oko 26 °C.

Subotnje jutro na istoku Hrvatske bit će mirno, ponegdje s maglom, osobito u Podunavlju. Danju sunčano i vrlo toplo uz većinom umjeren jugozapadni vjetar. Temperatura zraka porast će do 28 °C, čak za 10 °C više od prosječno najviše sredinom listopada.

U sunčanoj središnjoj Hrvatskoj umjeren jugozapadnjak puhat će bar lokalno od jutra pa će magla biti rjeđa. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17 °C, a najviša poslijepodnevna između 26 i 28 °C.

Na zapadu djelomice sunčano, u dijelu Gorskog kotara i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Ujutro će magla lokalno smanjivati vidljivost. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak u gorju i umjereno jugo, južni i jugozapadni vjetar na sjevernom Jadranu. Najniža temperatura zraka rijetko gdje niža od 10 °C, na obali i otocima od 17 do 19 °C. Najviša dnevna između 24 i 28 °C, a u gorju od 20 do 25 °C. 

U Dalmaciji sunčano i razmjerno toplo. U unutrašnjosti je ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, ponegdje i jugozapadni. Najniža temperatura zraka na obali od 15 do 18 °C, danju oko 26 °C.

Podjednako toplo i na vedrom jugu Hrvatske, gdje će sredinom dana prolazno biti visokih oblaka koji neće umanjivati dojam sunčanog toplog dana. Vjetar slab, sredinom dana tek prolazno umjeren zapadni.

U nedjelju u kopnenom području oblačno s ponegdje obilnijom kišom, lokalno i grmljavinom, osobito u gorju i na zapadu. Vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeverozapadni te će osjetno zahladjeti. Temperatura će rijetko prelaziti 15 °C. Promjenjivo i nestabilno i početkom novog radnog tjedna, no oborina bi trebala biti slabija ili čak ponegdje i izostati.

Na Jadranu promjenjivo, nestabilno, vjetrovito i svježe. Oblaci, kiša i grmljavina na sjeveru već od nedjelje, a na jugu uglavnom tek u ponedjeljak. Jugo će zamijeniti jaka bura s olujnim udarima, koja će u utorak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, na jugu i jugozapadnjak.

 


Reci što misliš!