Događaji

dobre vijesti

U Zadru najbolja moguća skrb za novorođenčad, stigao uređaj Dräger Babyroo

U Zadru najbolja moguća skrb za novorođenčad, stigao uređaj Dräger Babyroo

Nabavljen je uređaj Dräger Babyroo koji jamči najsuvremenije zbrinjavanje novorođenčadi i nedonoščadi. Za zadarsku neonatologiju ovo je veliki iskorak koji jamči najsuvremeniji pristup reanimaciji novorođenčadi.

Kroz prvih 9 mjeseci razvoja dijete na poseban način, u majčinoj utrobi, uživa ljubav i zaštitu. Stoga, nije baš lagan zadatak, po porodu, priviknuti se na vanmaterične uvjete života. Oko 10% novorođenčadi, u toj tranziciji, treba pomoć. Opća bolnica Zadar sada im može pružiti onu najbolju!

Nabavljen je uređaj Dräger Babyroo koji jamči najsuvremenije zbrinjavanje novorođenčadi i nedonoščadi. Izuzetno efikasno pomaže pri održavanju normalne tjelesne temperature te omogućuje primjenu potpore disanju primjerenu dobi trudnoće djeteta.

Moguće je i točno određivanje koncentracije primijenjenog kisika, a integrirani pulsni oksimetar osigurava nadzor vitalnih funkcija.

Uređaj ima mogućnost točnog bilježenja vremena, koja jamči pravilnu procjenu postupaka reanimacije koje treba odraditi u točno za to predviđenom vremenu.

Ukratko, sada je moguće jako brzo procijeniti stanje novorođenčeta i odgovarajuće ga zbrinuti, što je i imperativ u neonatalnoj skrbi. Uređaj je vrijedan nešto više od 24 tisuće eura, a sredstva je osiguralo Ministarstvo zdravstva.

Za zadarsku neonatologiju ovo je veliki iskorak koji jamči najsuvremeniji pristup reanimaciji novorođenčadi.

 


Reci što misliš!