Događaji

27. sjednica HTZ

HTZ raspisuje poziv za marketinške suradnje sa strateškim partnerima

HTZ raspisuje poziv za marketinške suradnje sa strateškim partnerima
HTZ

Danas je održana 27. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluku o raspisivanju Poziva za iskaz interesa za provedbu marketinške suradnje sa strateškim partnerima 2024.-2027.

Riječ je o programu koji se odnosi na suradnje s turoperatorima koji nude organizirane programe za Hrvatsku te s prijevoznicima koji prometuju prema hrvatskim destinacijama u zračnom, autobusnom, željezničkom ili brodskom prijevozu te koji uvode nove ili pojačavaju postojeće programe. 

Želimo nastavak vrlo uspješne suradnje s najvažnijim partnerima na emitivnim tržištima iz turističke industrije jer na taj način aktivno promoviramo hrvatsku turističku ponudu te privlačimo ciljane inozemne goste.

Suradnjom sa strateškim partnerima također podižemo svijest o hrvatskom turističkom brendu na najvažnijim tržištima, posebice kroz provedbu zajedničkih kampanja koje su i predmet ovog poziva“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. 

Na sjednici su članovi vijeća usvojili Izmjene te dopune Godišnjeg programa rada za 2023. godinu, odnosno Operativnog plana GPR-a i to zbog očekivanog povećanja prihoda od 8,1 posto u odnosu na plan, zbog čega je Hrvatska turistička zajednica sukladno zakonu dužna donijeti navedene izmjene i dopune.

Riječ je o povećanim prihodima od turističke pristojbe, turističke članarine i ostalih izvora prihoda koji će se namijeniti za oglašavanje, odnosno dodatne marketinške i promotivne aktivnosti do kraja ove i početka 2024. godine u cilju vidljivosti i kontinuirane prisutnosti na međunarodnom turističkom tržištu. 

Također, s obzirom na upražnjeno mjesto direktora Predstavništva HTZ-a u Londonu, a nakon iznenadnog odlaska novoizabranog direktora, članovi Vijeća usvojili su i odluku o raspisivanju Javnog natječaja za radno mjesto direktora/ice ureda u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu. 

Ovu godinu je obilježio oporavak turizma, kako u Europi, tako i na dalekim tržištima. Upravo zato intenzivno planiramo promotivne aktivnosti za predstojeće razdoblje, kao i za 2024. godinu. Pritom je osobito važna suradnja sa strateškim partnerima koji uključuju i avioprijevoznike i turoperatore što će doprinijeti dostupnosti i vidljivosti Hrvatske i izvan glavnog dijela turističke godine. U sljedećoj godini pojačat ćemo fokus na kvalitetnu cjelogodišnju ponudu, u skladu sa strateškim ciljevima hrvatskog turizma“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Dodajmo i to kako su članovi Turističkog vijeća usvojili određene izmjene i dopune Pravilnika o radu za zaposlene u predstavništvima i ispostavama u inozemstvu, a temeljem zamolbe je TZ grada Rijeke odobreno članstvo u međunarodnoj organizaciji Aromas Itinerarium Salutis (AIS).

Riječ je o neprofitnoj organizaciji sa sjedištem u Valenciji koja je osnovana s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne baštine povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova i to kroz kreiranje rute koja će biti kandidirana za certifikat Kulturne rute Vijeća Europe. 


Reci što misliš!