Događaji

posjet zadarskoj županiji

Ministar Bačić pohvalio Benkovac i Obrovac u korištenju EU novca

Ministar Bačić pohvalio Benkovac i Obrovac u korištenju EU novca
Edina Zuko/PIXSELL

Ministri Branko Bačić i Šime Erlić bili su u Benkovcu i Obrovcu na sastancima s gradonačelnicima. Tema je bila suzbijanje energetskog siromaštva, ali i obnova zgrada za stambeno zbrinjavanje mladih

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u službenom je posjetu Zadarskoj županiji gdje je s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem ujutro na otoku Ugljanu nazočio svečanoj sjednici obilježavanja Dana općine Preko i proslavi blagdana sv. Mihovila.

Tijekom posjeta Benkovcu i Obrovcu, potpredsjednik Vlade Bačić je sa županom Božidarom Longinom, gradonačelnikom Benkovca Tomislavom Bulićem i gradonačelnikom Obrovca Antom Županom razgovarao o suzbijanju energetskog siromaštva u sklopu kojega je predviđena obnova 11 zgrada u Benkovcu i cijelog stambenog kompleksa uz rijeku Zrmanju u Obrovcu.

Vrijednost projekata je oko 5 milijuna eura. Na dnevnom redu sastanka našla se izgradnja stambenih zgrada za potrebe stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, ali i nastavak međuresorne suradnje na drugim projektima kao što je sanacija šteta nakon katastrofalnih poplava iz svibnja.

Bačić je iskoristio priliku posjeta kako bi Gradu Benkovcu uručio darovne ugovore za dvije nekretnine koje će poslužiti za izgradnju kapelice na groblju i Centra za nacionalne manjine, a obećao je i novčanu potporu za uređenje ulice blizu parka u središtu Benkovca.


Reci što misliš!