Događaji

Dan policije

Anton Dražina: Godina je prošla bez velikih kriznih situacija

Anton Dražina: Godina je prošla bez velikih kriznih situacija
Marko Dimić/PIXSELL

Dan policije i blagdan svog zaštitnika Svetog Mihovila Policijska uprava zadarska proslavila je svečanim otvorenjem obnovljenog objekta Postaje pomorske i aerodromske policije - Područnog ureda Silba, a organiziran je i Dan otvorenih vrata za stanovnike otoka.

Na inicijativu MO Silba i tamošnje Zadruge otvoren je područni ured Postaje aerodromske i Pomorske policije. Kako je rekao uvodno načelnik PU zadarske Anton Dražina ponovnom stalnom službom policije na Silbi povećana je sigurnost mještana i gostiju te okolnih otoka, a tijekom nautičke sezone i nautičara.Dodao je kako će u novoj zgradi stalno biti temeljna i kriminalistička policija.

Načelnik Dražina u povodu Dana policije iznio je podatke o kriminalitetu i stanju sigurnosti na području koje pokriva PU zadarska.

- Godina je prošla bez velikih kriznih situacija ili težih incidenata u zoni odgovornosti cijele Policijske uprave zadarske. Imali smo jednu, iako po broju posjetitelja neke brojke premašuju prošlu godinu, u odnosu na neke godine iz prijašnjih razdoblja imali smo zaista mirnu godinu što se tiče policijskog posla. To nije samo zasluga policije. To je zasluga svih iz sigurnosnog koncepta, svih žurnih službi koje su bile pravovremene, koje su obavile sve svoje zadaće na učinkovit način – istaknuo je načelnik Dražina.

Dan policije i blagdan svog zaštitnika Svetog Mihovila Policijska uprava zadarska proslavila je svečanim otvorenjem obnovljenog objekta Postaje pomorske i aerodromske policije - Područnog ureda Silba, a organiziran je i Dan otvorenih vrata za stanovnike otoka.

Tijekom jutra na mjesnoj rivi izložena je policijska oprema i tehnika te policijska plovila, kao i oprema drugih žurnih službi.

 


Reci što misliš!