Događaji

vremenska prognoza

U utorak stabilnije, sunčanije i toplije, bura će oslabiti

U utorak stabilnije, sunčanije i toplije, bura će oslabiti
Bojan Bogdanić

S utorkom započinje razdoblje "miholjskog" ili "babljeg" ljeta - diljem Hrvatske pretežno suhog, sunčanog i iznadprosječno toplog vremena, ujutro na kopnu često i maglovitog.

Danju razmjerno toplo uz puno sunčanih sati bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali zbog svježeg, ponegdje i maglovitog jutra bit će potrebno slojevito odijevanje. Naime, jutarnja temperatura bit će između 12 i 14 °C, a najviša oko 25 °C. 

U Gorskom kotaru i Lici ujutro i dio prijepodneva zadržavat će se još dosta oblaka s kojima može mjestimice pasti i vrlo malo kiše, zatim barem djelomice sunčano, dok će na sjevernom Jadranu, koji će i u utorak biti vjetrovit uz jaku i vrlo jaku buru - biti sunčano, a oblačna kapa će u jutarnjim satima vjerojatno biti samo na Velebitu. 

U Dalmaciji vrijeme gotovo pa pravo ljetno - pretežno sunčano, često i sasvim vedro te već od jutra neuobičajeno toplo za doba godine. No, bura će još biti jaka zbog čega će i more biti umjereno valovito.

I na krajnjem jugu Hrvatske treba računati na jaku buru u jutarnjim satima, a do podneva će oslabjeti i prolazno okrenuti na vjetar s mora. Puno sunčanog vremena osigurat će porast temperature zraka na vrijednosti između 27 i 29 °C.

 


Reci što misliš!