Događaji

na otvorenom moru

Kod Lokruma se prevrnuli kajaci, spašeno osmero izletnika za nekima se još traga

Kod Lokruma se prevrnuli kajaci, spašeno osmero izletnika za nekima se još traga
Dubrovački dnevnik

Policija je zaprimila dojavu oko 15:20 sati od strane građana koji tvrde kako su uočili nekoliko prevrnutih kajaka s vanjske strane otoka Lokruma na otvorenom moru.

Kako donosi Dubrovački dnevnik.hr, a na terenu su u potrazi pripadnici policije i Lučke kapetanije, djelatnici Lokruma, kao i dio građana koji je isplovio brodicama.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, spašeno je osam ljudi iz mora, među kojima je i jedno dijete. Prevezli su ih na sigurno.

Traga se za još troje izletnika, no broj se stalno mijenja jer navodno upitna evidencija koja se vodi oko osoba koje idu na izlete kajacima.

"Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma", rekla je Hini glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Policija je, dodala je Biskup također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen.

"Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vr4emsnek prilike to budu dozvoljavale", rekla je glasnogovornica.


Reci što misliš!