Događaji

od 24. rujna do 1. listopada

U hotelu Donat međunarodni trening očuvanja mentalnog zdravlja

U hotelu Donat međunarodni trening očuvanja mentalnog zdravlja

U suradnji s brojnim partnerima iz Europe i Hrvatske, Europski dom Slavonski Brod organizira međunarodni trening posvećen očuvanju mentalnog zdravlja, koji će se održavati od 24. rujna do 1. listopada u predivnom okruženju hotela Donat u Zadru.

Ovaj važan događaj organizira se u suradnji s Zadarskom županijom, odgojno-obrazovnim institucijama, razvojnim agencijama i Europe Directom Zadar, a cilj mu je razvijanje kompetencija osoba koje rade s mladima te promicanje inovativnih metoda neformalnog obrazovanja za unapređenje mentalnog zdravlja mladih.

Trening je ključna komponenta projekta “CPR: Njegovanje poticajnog okruženja za promociju i očuvanje mentalnog zdravlja u području rada s mladima”, koji se provodi u partnerstvu s organizacijama iz Bugarske, Češke, Grčke, Italije, Njemačke, Slovenije, Španjolske i Hrvatske.

Sudionici treninga imat će priliku razmijeniti iskustva i primjere te bolje razumjeti izazove povezane s mentalnim zdravljem mladih, koji su postali sve izraženiji zbog nedavnih globalnih događaja kao što su epidemija, ekonomska kriza i drugi stresni čimbenici.

Kako bi se pružila cjelovita slika o trenutnom stanju mentalnog zdravlja u Hrvatskoj, Europi i svijetu, trening će obuhvatiti teme kao što su potrebe koje treba bolje uvažiti, prepreke s kojima se suočavamo, tko može pružiti potporu u zaštiti i očuvanju mentalnog zdravlja mladih, te kako se suprotstaviti stigmi i socijalnoj isključenosti. Također će se raspravljati o postojećim i poželjnim rješenjima za proaktivniju skrb o mentalnom zdravlju u zajednici.

Partneri na ovom značajnom projektu su European Information Center Veliko Tarnovo, Hodina H Pelhřimov, Bangerang, K. A. NE., BIDA e.V. Kultur und Bildung, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto i European Integration & Training Centre ALPHA.

Ukoliko želite saznati više informacija o treningu ili se prijaviti za sudjelovanje, slobodno se obratite putem e-maila na adresu info.edsb@gmail.com ili pozivom na broj 098 341754 (kontakt osoba: Božica Sedlić).


Reci što misliš!