Događaji

Počinje škola

1 539 prvašića u Zadarskoj županiji

1 539 prvašića u Zadarskoj županiji
PIXSELL

Škole su spremne - poručuju odgovorni, dok najveće novine očekuju učenike i nastavnike iz Osnovne škole Novigrad koja je uključena u eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Jedina je iz naše županije, dok u programu sudjeluje ukupno 64 škole

U ponedjeljak počinje nova školska godina. U Zadarskoj županiji u školske će klupe sjesti 1 539 - prvašića, što je stotinjak manje nego lani.  Gledajući sam Zadar, u gradskim školama ipak bolja situacija, broj prvašića na razini je lanjske godine.

Udžbenici i radne bilježnice su na stolu, osobne pomoćnike smo odabrali, prehrana ide dalje, jednak je broj prvašića kao i prošle godine, gotovo u broj - 876 - ih je. Povećali smo broj odjeljenja odgojno - obrazovnih skupina produženih boravka za pet , ove godine sve naše škole imaju produženi boravak, čak i OŠ Šimuna Kožičića Benje gdje smo našli, prostor za jednu odgojno - obrazovnu skupinu. Uvijek ulažemo u škole, istaknuo bi OŠ Stanovi, gdje smo uložili značajna sredstva, kuhinja je preuređena i opremljena je najsuvremenijom opremom. ”
Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra

OŠ Stanovi posjetit će prvog dana i zadarski gradonačelnik, dok će zadarski župan put Obrovca.

U odnosu na prošlu godinu, ne možemo se pohvaliti, manji je broj djece, nadamo se kako to nije neki dugoročni znak, jer smo prethodnih godina imali neku stabilnu situaciju...Za prvi dan škole župan će posjetiti dvije škole - osnovu i srednju u Obrovcu, znamo da je tamo bila poplava, i u tijeku su radovi, pribavili smo sredstva za sanaciju učionica i dvorane, radovi nisu mogli biti završeni zbog rokova javne nabave. A novi model obrazovanja to je velika promjena i izazov za nastavnike i rad škole, naša OŠ Novigrad sudjeluje u tom projektu, i mi smo cijelo ljeto bili u kontaktu i sa školom i sa ministarstvom. ”
Ivan Šimunić, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije

Nakon eksperimentalne provedbe, koncept cjelodnevne škole za četiri godine trebao bi zaživjeti u svim školama u Hrvatskoj.

 


Reci što misliš!