Događaji

Želim Život

Zaklada Ana Rukavina: Lijek je u nama!

Zaklada Ana Rukavina: Lijek je u nama!
Zaklada Ana Rukavina

Rujan je mjesec svjesnosti o leukemiji. Kroz mjesec rujan nosimo narančasto, mislimo narančasto, dijelimo narančasto. Pročitajte kako i vi možete pomoći


Svakog 1. rujna, Hrvatska se pridružuje globalnoj KLL zajednici kako bi podigli svijest o kroničnoj limfocitnoj leukemiji (KLL) i dali onima koji su pogođeni dijagnozom leukemije toliko potreban glas.

Na Svjetski dan KLL-a okupljamo se kako bismo poboljšali razumijevanje ranjivosti bolesnika i izazova koje nosi život s leukemijom.


Kronična limfocitna leukemija (KLL) vrsta je raka krvi i koštane srži. To je najčešća leukemija u odraslih. KLL se obično ne može izliječiti, ali liječenje može pomoći u kontroli stanja.
Mali limfocitni limfom (SLL) je mjesto gdje se većina stanica limfoma nalazi u limfnim čvorovima i limfnom sustavu. Budući da su CLL i SLL toliko slični, testovi i liječenje su isti.


Zaklada Ana Rukavina svojim radom i djelovanjem se pridružila globalnoj zajednici te poziva sve zdrave osobe od 18. do 40. godine života koji se nisu upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica da se upišu.
Također, pozivamo se građanke i građane da se svi skupa uključimo u brojne akcije i rad udruga kroz mjesec rujan, podržimo aktivno njihov rad, za budućnost i ozdravljenje svih pacijenata i njihovih obitelji.

U Zadru Uzorke za tipizaciju i upis u Registar možete slijedom dati u 
OB Zadar
Služba za transfuzijsku medicinu
B. Peričića 5 – Zadar
radnim danom od 7,30-13,00 sati ili
Poliklinika - Odjel za transfuziju ( prizemlje, ulaz s istočne, bočne strane)
utorkom i petkom u vremenskom terminu od 8 do 12 sati, te srijedom od 14 do 19 sati
 

 


Reci što misliš!