Događaji

21. srpnja

Projekcija filma "Ralje" na Kontovom mulu u Sv. Filip i Jakovu

Projekcija filma
PR foto

Na kupalištu i vaterpolo bazenu "Kontov mul" u Sv. Filip i Jakovu u petak 21. srpnja u sklopu ljetnog programa "Fjaka Film Festivala" održat će se posebna filmska večer uz besplatnu projekciju kultnog megahita Stevena Spielberga iz 1975., filma "Ralje" s početkom u 21:30 sati.

Koncept je jednostavan, ali i zastrašujuć, kažu organizatori pojašnjavajući kako će publika film gledati plutajući na madracima ili sjedeći u kaićima.

Uzmemo li u obzir o kakvom se filmu radi, najhrabriji će plutati, dok će ostali pronaći svoje mjesto na kopnu.

 

A što je utjecalo na to da ovaj film postane globalnim fenomenom?

Ralje su bile Spielbergov revolucionarni hit koji je objavljen 20. lipnja 1975. (dan prije ljetnog solsticija) i ubrzo je postao definicija "ljetnog blockbustera". 

 

Oborio je rekorde na kino blagajnama, postavši prvim filmom koji je zaradio više od 100 milijuna dolara, a postavio je i presedan za snažan potencijal "ljetnog" filma.

Uz to, osvojio je i impresivna tri Oscara. 

 

Priča o velikom bijelom morskom psu koji terorizira mirno odmaralište na otoku Nove Engleske tijekom prazničnog tjedna 4. srpnja, "Ralje" dolaze iz uma pisca bestselera Petera Benchleya i zadire u naše najosnovnije instinkte za preživljavanjem. 

Možda je prošlo 40 godina otkako ga je Spielberg režirao, ali zastrašujuć uvod poznate tematske pjesme filma i danas mnogima nastavlja odjekivati u glavama svaki put kad uđu u more.

- Bojite li se morskih pasa? Razmišljate li o tome što pliva s vama u vodi? Sada imate priliku suočiti se s tim strahovima dok sa svojim najboljim prijateljima plutate na moru i gledate ovaj klasik na velikom platnu, poručuje ekipa Fjaka Film Festivala uz poziv na projekciju filma u petak, 21. srpnja. 


Reci što misliš!