Događaji

od 17. do 23. srpnja

Bogat program događanja na području Općine Starigrad

Bogat program događanja na području Općine Starigrad
Ivan Čorić

Tjedan donosi novi niz raznovrsnih događanja na području Općine Starigrad.

Tako će se u ponedjeljak 17. srpnja u Starigradu održati Fešta od daganja, još jedno gastro događanje u sklopu 2. faze projekta Okusi baštinu, kada će ponovno morske specijalitete za posjetitelje pripremati Renato Kraljev. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

U utorak 18. srpnja, ispred crkve Rođenja BDM u Selinama, održat će se koncert ženske klape Kandelora. Srijede su i ove godine rezervirane za akustične svirke na plaži Jaz, a ovogodišnje glazbene ljetne večeri na ovoj lokaciji počinju nastupom zadarskog benda Zoom Acoustic Experience 19.srpnja.

U četvrtak 20.srpnja idemo u Tribanj-Kruščicu na kazališnu predstavu za djecu Šareni svijet, dok će se u Starigradu od 20. do 22. srpnja održavati tradicionalna prodajna izložba domaćih proizvoda Domaće je najbolje sa izlagačima iz raznih krajeva Hrvatske.

Još jedno izdanje Ribarske feštice slijedi u petak 21. srpnja u Starigradu, a u nedjelju 23. srpnja najmlađe ljubitelje ljetnog kina na plaži Jaz očekuje animirana avantura Čudesan svijet.

Sva događanja počinju u 21.00h uz slobodan ulaz za posjetitelje.

Posjetiteljima Pakleničke rivijere na raspolaganju su i 3 izložbena postava. Tako ljubitelji filmova o Winnetouu mogu posjetiti spomen prostor u sklopu Bluesun turističkog naselja Alan u Starigradu, otvoren od ponedjeljka do subote od 11.00-12.00h te od 17.00-18.00h.

U etno kući Marasović u istoimenom zaseoku smještenom neposredno pred ulazom u Nacionalni park Paklenica moguće je upoznati mirila, jedinstvenu kulturnu baštinu podvelebitskog kraja i Hrvatske., nakon čega se posjetitelji mogu uputiti i u obilazak lokaliteta u planinskom zaleđu, za što su uređene i označene dvije poučne pješačke staze u Starigradu i Ljubotiću. Izložbeni postav Mirila-počivala duša u etno kući Marasović posjetiteljima je na raspolaganju svakodnevno od 14.00-21.00h.

Tu je i Podzemni grad Paklenice, novi posjetiteljski centar Nacionalnog parka Paklenica, u kojemu posjetitelji mogu na moderan i zanimljiv način upoznati prirodnu i kulturnu baštinu Paklenice i Velebita.


Reci što misliš!