Događaji

mladi kreativci

Ljetni kamp za nadarene učenike u Prirodoslovno-grafičkoj školi

Ljetni kamp za nadarene učenike u Prirodoslovno-grafičkoj školi

U tijeku je provedba projekta „Znanstvena avantura“, financirano sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru kojeg se organiziraju dva kampa za darovite učenike 5 - 8 razreda osnovnih škola Zagrebačke i Zadarske županije

Specifični cilj projekta je osigurati interaktivne sadržaje (radionice po principu "hands on") za razvoj znanja i vještina nadarenim učenicima (5 - 8 razred osnovnih škola i  srednjoškolci) u području prirodoslovnih znanosti kroz organizaciju kampova gdje će biti  izloženi kvalitetnijim sadržajima i edukatorima a u suradnji svršnjacima sličnih interesa. 

Projektne aktivnosti uključuju pripremne aktivnosti, informiranje sudionika putem  matičnih škola, provedbu kampa za nadarene (18 učenika ) iz Zadarske županije u Klinča  Selu (12 - 15. travanj 2023.) te provedbu kampa za nadarene (18 učenika ) iz Zagrebačke  županije u Zadru (21. - 24. lipanj 2023.). Tijekom provedbe projekta očekivalo se  sudjelovanje 36 nadarenih učenika koji će u suradnji s vršnjacima i uz vodstvo iskusnih 9  edukatora (profesora-znanstvenika) sudjelovati u ZNANSTVENOJ AVANTURI. 

- Proveli smo dvotjednu prijavu za osnovne škole iz Zagrebačke i Zadarske županije te  nam se za oba kampa javilo 98 učenika. Od toga 61 učenik iz Zagrebačke županije a 37 iz  Zadarske županije. Svi prijavljeni učenici su postigli zapažene rezultate iz STEM područja  na državnoj ili pak županijskoj razini. Izuzetno nam je teško reći nekom učeniku da je  manje vrijedan ili pametan od drugog. Stoga nam je došla ideja da pokušamo pomoć  potražiti od šire lokalne zajednice kako bi omogućili što većem broju učenika  prisustovanje kampu.  

Završili smo s provedbom prvog kampa na kojem je boravilo 27 učenika iz 12 osnovnih  škola Zadarske županije.

Iz projekta se financiralo 18 učenika kako je i bilo predvideno  ali smo uspjeli skupiti sredstva za još dodatnih 9 učenika. Slijedeći kamp je u Zadru (21.6- 24.6. 2023) i na njemu će boravti 40 učenika Zagrebačke županije.

Naime MZO projekt  financira polazak 19 učenika Zagrebačke županije a grad Samobor i Sveta Nedjelja  dodatno financiraju još učenike iz njihovih škola, kazala je Anamarija Ivković, ravnateljica.

 


Reci što misliš!