Događaji

ovo su pobjednici

Završen Privlaka Run: "Tko god mislio da je 6km, pis od kejk, prevario bi se"

Završen Privlaka Run:
Jure Šango

U Privlaci se u subotu održao tradicionalni Privlaka Run koji je okupio preko 250 trkača svih uzrasta. Trčalo se u nekoliko disciplina a ona sa najviše sudionika je bila utrka za djecu na kojoj je sudjelovalo preko 120 mališana. Trčala su djeca predškolskog uzrasta te osnovnoškolci.

Nakon dječjih utrka, usljedio je start Privlaka Run-a, utrke na 5km oko Privlake na čijem se startu okupilo nešto više od 100 trkača. 

Privlaka Run i Prvi Privlački SABUNing trail 2023 Privlaka Run i Prvi Privlački SABUNing trail

Rezultati 5km

Žene:
1. Marijana Katić, AK Fortius
2. Radmila Maksimović, AK Šibenik
3. Natalija Gulin, MK Festina Lente

Muškarci:
1. Tome Matulj, NK Sabunjar
2. Marko Blajić, AK Alojzije Stepinac
3. Filip Tomas, AK Alojzije Stepinac

Samo 10 minuta nakon Privlaka Run-a startao je i Prvi Privlački SABUNing trail, jedinstvena utrka kroz more, sabun i privlačke škrape koja je u svom prvom izdanju oduševila sudionike!

- Odlučili smo se ponuditi nešto novo. Ne znamo za ovakvu utrku na ovim prostorima te se nadamo da će ovo postati jedna privlačka tradicija. Fenomenalne fotografije i osmjesi sami govore koliko je zabavno, ali i zahtjevno, bilo na prvom privlačkom SABUNingu! Veliko hvala Općini Privlaka kao i TZ Općine Privlakana na vrhunskoj suradnji!, Ivan Gobin, TK Zadar, organizator utrke.

"Tko god mislio da je 6km, pis od kejk, prevario bi se..."

 SABUNing je top ideja! Utrka, organizacije, ekipa.. sve što ide uz to. 
Svaka čast ideju i hrabrosti za nešto novo!!! Svaka čast cesti, brdima trailu, škrapama, ali i ova ideja je vrhunska. Tko god mislio da je 6km, pis od kejk, prevario bi se... Trčanje većinom kroz more, škrape, stijene, jednostavno sam očaran ovom idejom!!! 
Nadam se i do godine u istom aranžmanu!, kazao je Tomislav Travica, 2.mjesto Sabuning trail.

Pobjednik prvog SABUNing-a Ante Špaleta nije skrivao oduševljenje utrkom:

- Sportsko rekreativni događaj Privlaka Run, od ove je godine bogatiji za novu trkačku trail disciplinu, zgodnog imena SABUNing. Staza dužine 6 kilometara prolazi pjeskovitom obalom prema Virskom mostu, te na dijelove kroz škrape i more. Staza je idealna za sve one koji se prvi puta susreću  s trail trčanjem, ali i dovoljno izazovna za one iskusnije  željnje utrkivanja. Zabavni dio programa niti ove godine nije izostao, koji osim glazbenog dijela, uključuje sada već tradicionalni roštilj. Odlična organizacija utrke i gostoljubivost domaćina recept su  kvalitete ove sportske manifestacije, koja svake godine privlači sve više sudionika.

Rezultati SABUNing:

Žene
1. Marija Skoblar Kurta
2. Karmen Paškvalić
3. Mirela Šimek

Muškarci
1.     Ante Špaleta
2.     Tomislav Travica
3.     Emil Jones

"Sretni smo što je utrka i ove godine završila  uspješno i što su svi posjetitelji zadovoljni. Posebno me raduje novitet ove utrke - Sabuning, kojeg smo odmah prihvatili kao novu ideju i jedan novi segment utrke. Upravo to daje jednu pravu sliku Privlake, jer Privlaka je upravo to - pješčane plaže i sabunjarsko mjesto. Također me raduje i velik broj djece koji se odazvao, jer cilj nam je i odgoj i razvoj naše djece upravo kroz jednu sportsku disciplinu. Hvala našim organizatorima ,ali i NK Sabanjar i voditelju škole nogometa Jurici Zankiju, koji nam je bio suport za dječju utrku.", direktorica TZ Općine Privlaka.

Utrka je održana u poznatoj organizaciji Triatlon kluba Zadar, Škole trčanja Zadar, Općine Privlaka, Turističke zajednice Općine Privlaka, komunalnog poduzeća "Artić" i DVD Privlaka. 

Za već poznati privlački roštilj pobrinuli su se Darinko i Marko.

 


Reci što misliš!