Događaji

naši otoci

Općina Preko: Predsezona "u plusu", ljeto u znaku sporta i fešte

Općina Preko: Predsezona
TZ općine Preko

U ožujku, travnju i svibnju ove godine, na području TZ Općine Preko ostvareno je 2462 dolaska i 13.277 noćenja, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine 25% više dolazaka i 33% više noćenja.

-U usporedbi s predpandemijskom 2019. godinom, imamo povećanje od 114% u dolascima i 81% više u noćenjima, a prema nacionalnoj strukturi, ove godine najviše nam dolaze gosti iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Poljske, kaže direktor TZO Preko Ivan Košta, pišu Naši Školji.

Rezultati su to, ističe, kojima su iznimno zadovoljni jer su veliki napori uloženi u predsezonu kako bismo gostima postali zanimljiva destinacija.

-Razvijajući sadržaje za aktivni odmor, kao što su projekt “Avantura otok Ugljan” sa svim popratnim sadržajima, mobilna aplikacija vezana uz taj projekt koja je besplatno dostupna svima te slični proizvodi, poput Kulturno-povijesne staze u Lukoranu, Penjačke litice – Penjalište Željina, koju smo upravo kompletno obnovili. Uključivanje u projektno udruženi “Zadarski arhipelag” još je jedan veliki plus u razvoju outdoor ponude i aktivnog odmora, objašnjava Košta.

U sklopu projektnog udruživanja napravljene su zajedničke pješačke i uskoro biciklističke karte Ugljan – Pašman, bike promo film, a uskoro i hike promo film.

-U suradnji s TZ Zadarske županije zajedno smo radili na prezentacijama i sajmovima u Italiji, Austriji, Finskoj i Sloveniji te se predstavili  na tržištima povezanima zrakoplovima s našom županijom. Nautička predsezona u lukama nautičkog turizma – marinama i na sidrištima je također jako dobra, navodi.

Od špice sezone, dodaje, očekuje se više nego prijašnjih godina. I to ne samo u kvantitativnom smislu, nego u još važnijem – kvalitativnom razvoju destinacije.

-Jer jedino se kvalitetnim ulaganjima u javnu i privatnu infrastrukturu otok može dobro razvijati. Javne turističke površine, uključujući plaže, šetnice, pješačke i biciklističke staze, održavaju se na zavidnom nivou i to treba i dalje biti imperativ, poručuje.

Na području TZ Općine Preko, najavljuje direktor Košta, održat će se ove sezone oko 80 manifestacija i događanja, tradicionalnih ljetnih fešta te nekoliko velikih sportskih događanja kao što su Zadaroutdoor festival 23. i 24. rujna te Crnilo kup u Lukoranu 28. listopada.

 


Reci što misliš!