Događaji

jedinstveni festival

Skutafest u Kolanu predstavio skutu na sve moguće načine

Skutafest u Kolanu predstavio skutu na sve moguće načine
Radio Pag

U Kolanu na otoku Pagu jučer je održan Skutafest. Paška skuta mliječni je proizvod iznimnih vrijednosti, a ovo je 3. izdanje festivala posvećenog ovoj deliciji kojoj domišljati domaćini pronalaze mnoštvo namjena u kuhinji.

- Evo, drago nam je da je prijavljeno ove godine velik broj izlagača, znači čak ih je 15, to su sve mali OPG-ovi i izlagači koji se predstavljaju svojim handmade proizvodima ili autohtonim jelima, delicijama od skute, ima i sira za isprobat, no ovo je jedan dio produženja te turističke predsezone, kazala je za Radio Zadar direktorica turističke zajednice Kolan Sabina Gligora Sabolić.

- Radimo paški sir, a između ostalog onda radimo i svoju pašku skutu, pravili smo paštetu od inćuna i paške skute, picetice sa začinskim biljem i pamidorima i sladoled od skute, navela je Ivančica Zubović, jedna od izlagačica.

Ne traže više turisti na Pagu samo klasični kolut sira ili pašku janjetinu. Zato je i predsjednica Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga, Martina Pernar Škunca, gotovo istovremeno na engleskom i hrvatskom jeziku objasnila što je skuta.

 


Reci što misliš!