Događaji

međunarodni simpozij na sveučilištu

Što je zajedničko konzumerizmu, umjetnoj inteligenciji i društvenim posljedicama?

Što je zajedničko konzumerizmu, umjetnoj inteligenciji i društvenim posljedicama?
UNIZD

Na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru održava se međunarodni znanstveni simpozij od 5. do 6. lipnja 2023. godine pod nazivom "Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice/Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences".

Tijekom dvodnevnog simpozija ugledni međunarodni znanstvenici, profesor Mike Featherstone i Dr Tomoko Tamari s Goldsmiths Sveučilišta u Londonu (UK) održat će predavanja pod naslovom "Consumer Culture and its Futures: Dreams and Consequences" (prof. Mike Featherstone) i "Artificial intelligence and the materiality of the body" (Dr Tomoko Tamari) nakon kojih će uslijediti diskusijski forumi. U sklopu programa, na tzv. kulturnom forumu, s gostujućim predavačima će se razgovarati o njihovom dugogodišnjem uredničkom iskustvu u svjetski poznatim časopisima "Theory, Culture & Society" i "Body & Society", kao i novim trendovima u sektoru akademskog izdavaštva. Ovaj bi razgovor mogao biti posebno zanimljiv urednicama i urednicima časopisa i biblioteka u izdavaštvu HSD-a.

Međunarodni simpozij je organiziran u suradnji i uz podršku Hrvatskog sociološkog društva (HSD-a). Program se održava u prostorijama Sveučilišta u Zadru na engleskom jeziku.def7070a5f9b51cfdb15de02c02afce7.jpg?v=2


Reci što misliš!