Događaji

Falkensteiner Punta Skala

Bili smo na jedinstvenoj Big Green Egg BBQ Akademiji

Bili smo na jedinstvenoj Big Green Egg BBQ Akademiji

Bili smo na jedinstvenoj Big Green Egg BBQ Akademiji! U predivnom ambijentu Falkensteiner restorta u Punta Skali, probali smo vrhunsku spizu pripremljenu na specifičan način!

Riječ je o događaju koji je okupio majstore grilla iz Njemačke i domaće chefove. Petru Kowalskom, Janu Andreeu, te Cedricu Nogueira Andradeu pridružili su se chefovi Tomislav Đukić i Dejan Pejović. 

Big Green Egg BBQ Akademija Big Green Egg BBQ Akademija @ Falkensteiner restort Punta Skala

Big Green Egg savršen je grill alat u dizajnu i završnoj obradi, a ujedno i zdrav način pripreme hrane jer se pokreće prirodnim drvenim ugljenom i izrađen je od keramike visoke kvalitete koja zadržava toplinu i vlagu bolje od bilo koje druge jedinice za kuhanje. S njim možete pripremiti na roštilju sve što vam srce poželi, ne samo meso! Losos je primjerice savršeno sočan kada se grila Green Egg tehnologijom, također možete ispeći kruh ili izvući najbolju nutritivnu vrijednost iz povrća. 

Svi zaljubljenici u pripremu jela s roštilja, kako gosti resorta, tako i vanjski gosti, mogu pohađati mini, osnovne i napredne majstorske tečajeve i naučiti osnove roštiljanja uz napredne kulinarske tehnike, stoga ne propustite prijaviti se i postati grill majstor.

Mi smo danas uživali u božanstvenom lososu na posteljici od komorača, goveđem filetu u zagrljaju pancete, blagom umaku od rajčica, šparogama, potom praktičnim ražnjićima, nezaobilaznom maslinovom ulju, te smo sve to upotpunili Josić vinima i osvježavajućim koktelima.

PROGRAM i prijave

19.05.2023. BASIC MASTER BBQ CLASS (svakodnevne tehnike u bbq i step by step priprema jelovnika s roštilja, od komada mesa/ribe do pravih začina, uključujući i način korištenja roštilja) 

20.05.2023. ADVANCED MASTER BBQ CLASS (napredne tehnike bbq, serviranje, kombiniranje  priloga)