Događaji

Pag

Plava čistka u ACI marini Šimuni

Plava čistka u ACI marini Šimuni

Kao vrijedno pojačanje, akciji čišćenja podmorja pridružit će se i petnaestogodišnji Kristijan Gligora, najmlađi podvodni istraživač u RH koji je otkrio nekoliko podvodnih arheoloških lokaliteta, antičku rivu na obali Girenice

Kao najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d. također je i domaći predvodnik u očuvanju čistoće mora i podmorja te brizi za lokalne zajednice diljem Jadrana.

Osim intenzivne zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije čitavog sustava ACI-ja, to potvrđuju i redovite akcije čišćenja mora i podmorja u ACI marinama diljem Jadrana, koje tvrtka provodi u suradnji s članovima lokalnih ronilačkih i sportskih udruga, obrazovnih ustanova i brojnih drugih vrijednih članova zajednice.

Nakon nedavno održane akcije u ACI marini Palmižana na Paklenim otocima, ove subote na redu je još jedna otočna marina koja se diči upravo prirodnim okruženjem, a riječ je o ACI marini Šimuni na Pagu.

U akciji „Plava čistka“, koju organizira Ribolovno društvo SRD Sipa-Kolan, a čiji su pokrovitelji Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga, provest će se još jedno u nizu velikih čišćenja mora, podmorja i prioobalja ACI marine Šimuni, smještene na zapadnome dijelu otoka Paga, u Maunskom kanalu.

Akcija će se održati u subotu 20. svibnja s početkom u 10h.

Akciji „Plava čistka“ u ACI marini Šimuni prisustvovat će:

Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d. Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga Kao vrijedno pojačanje, akciji čišćenja podmorja pridružit će se i petnaestogodišnji Kristijan Gligora, najmlađi podvodni istraživač u RH koji je otkrio nekoliko podvodnih arheoloških lokaliteta, antičku rivu na obali Girenice te antički brod kod otoka Mauna. U sklopu akcije čišćenja mora i podmorja održat će se i akcija „Zelena čistka“ u organizaciji Mjesnog odbora koja će obuhvatiti najznačajnija područja mjesta Šimuni, a za sve sudionike organiziran je i zajednički ručak na plaži Šimuni.


Reci što misliš!