Događaji

22. svibnja

Na Sveučilištu završna konferencija projekta MEDITERATRI

Na Sveučilištu završna konferencija projekta MEDITERATRI
Iva Pejković

U istraživanjima su sudjelovali istraživači unutar projektnog tima (PMF, UNIZD, Gradski Muzej Varaždin) kao i mnogi vanjski suradnici

Završna konferencija projekta „Neonikotinoidi i bakar u mediteranskoj poljoprivredi – učinci na neciljanu faunu beskralježnjaka kroz trofičke interakcije (MEDITERATRI, HRZZ UIP 2017-05-1046)“, će se održati u ponedjeljak 22. svibnja 2023., na Dan biološke raznolikosti, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 10:00 sati.

Cilj MEDITERATRI projekta je unaprijediti znanja o biološkoj raznolikosti poljoprivrednih ekosustava i hranidbenim odnosima beskralježnjaka, te koristima koje nam pružaju u biološkoj zaštiti biljaka i doprinosu održavanju zdravih i održivih ekosustava. 

U istraživanjima su sudjelovali istraživači unutar projektnog tima (PMF, UNIZD, Gradski Muzej Varaždin) kao i mnogi vanjski suradnici (Veterinarski fakultet, Zagreb; Cardiff University, UK; Masaryk University, CZ) te vinogradari, vinari i maslinari u Zadarskoj županiji koji su nam pomogli u provođenju terenskog dijela istraživanja. 

Na konferenciji ćemo izložiti najvažnije rezultate ostvarene tijekom trajanja projekta i prigodnim predavanjima obilježiti Dan biološke raznolikosti. Program konferencije je u privitku.

Konferencija se održava u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.


Reci što misliš!