Događaji

Poslastica petkom

Tamara Obrovac Quartet večeras u Zadru

Tamara Obrovac Quartet večeras u Zadru

Dvadeset i pet godina nakon debitantskog albuma Ulika, a deset od albuma "Ulika Revival", Tamara Obrovac predstavlja novi album "Nuvola" koji je snimila u suradnji s Quartetom koji čine Matija Dedić, Žiga Golob i Krunoslav Levačić.

Nakon Zagreba i Pule, album će večeras predstaviti pred zadarskom publikom u okviru koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar.

Koncert se održava u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a počinje u 20 sati. 

 

Hrvatska etno-jazz diva Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na našoj glazbenoj sceni, a zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, posljednjih je godina stekla i veliku popularnost. 

Uz kontinuiranu međunarodnu koncertnu aktivnost, Tamara sklada glazbu za kazalište i film, za što je višestruko nagrađivana.

 

Kao i na dosadašnjim albumima, i ovaj najnoviji snimila je postava kvarteta koja se nije mijenjala još od 1997. godine: Tamara Obrovac – vokal, Matija Dedić – klavir, Žiga Golob – kontrabas te Krunoslav Levačić – bubnjevi.

Albumom "Nuvola" ovaj kvartet iznimnih glazbenika obilježava 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja. 

 

Uz ovaj koncert na redu je i novi Jazz Bar. 

Mišel i Andrija (Blues Bar 057) u ovome će izdanju istraživati smjernice etno jazza iz raznih krajeva svijeta. 

 

Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače od 11 do 13 te od 17:30 do 19:30 sati.


Reci što misliš!