Događaji

Donacija od 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

Donacija od 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

Tvrtka MK Group će kroz svoj program društvene odgovornosti „Podrška obitelji“ ove godine izdvojiti 600.000 eura za vrtiće u Adria regiji, a za Hrvatsku je namijenjen ukupni iznos od 160.000 eura koji će dobiti vrtići u Zagrebu, Umagu, Šibeniku i Nerežišću na Braču.

Sva četiri vrtića dobit će jednake donacije od po 40.000 eura

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš zahvalio se u ime Grada Zagreba na donaciji. "Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade investicija su u održivi razvoj društva i bolju budućnost, a zagrebački vrtići ovu će donaciju iskoristiti na najbolji mogući način“, kazao je.

Donatoru su se zahvalili i gradonačelnici Umaga i Šibenika. 

„Biti društveno odgovoran znači biti dio zajednice u kojoj svakodnevno stvaraš i rasteš te imati osjećaj pripadnosti i odgovornosti za ukupnu kvalitetu života te iste zajednice" istaknuo je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

„Donirana sredstva će biti usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta, jednog od vrtićkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje – Dječji vrtić Šibenska maslina“, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Dok će ovi gradovi sredstva iskoristiti za renoviranje i opremanje vrtića, na Braču će Općina Nerežišća iznos od 40.000 eura pridružiti fondu za izgradnju vrtića, za koji je u tijeku izrada glavnog projekta.

“Potaknuti pozitivnim demografskim pokazateljima u posljednje vrijeme, prošle godine pokrenuli smo projekt izgradnje dječjeg vrtića za 70 mališana. Dio sredstava za izgradnju osigurali smo iz sredstava Europske unije, a sada smo dobili i ovu važnu donaciju od MK Group" rekao je općinski načelnik Svemir Obilinović. 

Istaknuo je kako su u uvjereni da će ovim projektom dati dodatni razlog mladim obiteljima da ostanu na otoku, a nadaju se i daljnjem porastu broja djece. Uz Općinu Nerežišća partner na projektu je i Grad Supetar, čime novi vrtić dobiva i širi značaj za Brač.

Regionalni program „Podrška obitelji“ osim u Hrvatskoj, odvija se i u drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Tvrtka kroz program novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je proširen donacijama ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.


Reci što misliš!