Događaji

sve gotovo debelo prije roka

Gradonačelnik obišao obnovljene ulice Novog Bokanjca

Gradonačelnik obišao obnovljene ulice Novog Bokanjca
Grad Zadar

Gradonačelnik Branko Dukić je sa suradnicima i direktorom Odvodnje Grgom Peronjom obišao obnovljene ulice Novog Bokanjca koje su posljednje dvije i pol godine bile zatvorene zbog radova na aglomeraciji.

Dovršenje radova vrijednih 30 milijuna eura očekuje se u svibnju ove godine, osam mjeseci prije ugovorenog roka, piše Radio Zadar.

U tijeku je završno asfaltiranje posljednjih ulica po projektu Bokanjac u sklopu projekta Aglomeracije Zadar - Petrčane, a prema riječima gradonačlenika Dukića po završetku radova vrijednih 30 mlijuna EUR, ovaj dio grada će dobiti 1584 kućna priključka, 43 ulice koje su infrastrukturno uređene te 12 retencijskih građevina koje služe za zadržavanje vode i parkovno uređenje. 

U dvanaest retencija će biti posađeno 3000 sadnica, što je odluka Grada Zadra da se u suradnji s projektanticom Silvanom Mihaljević hortikulturalno riješi i time dodatno oplemeni ovaj dio grada. 

- Gotovo dvije i pol godine su trajali radovi. Zahvaljujem građanima na strpljenju i pozivam na strpljenje i druge građane Zadra jer je dobit nemjerljiva: nova vodoopskrba, odvodnja, nogostupi, ulice, uređenje parkovnih površina ovaj kvart sada čine pravim gradskim kvartom, kazao je direktor Odvodnje, Grgo Peronja

- Ovo je kruna jednog dugotrajnog procesa od početka izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, preko kolektora visoke zone i oborinskog kolektora i sad završne faze izgradnje te kapilarne mreže gdje će se u konačnici građani moći priključivati, rješavati fekalne i oborinske vode jer bez kolektora visoke zone i uređaja naravno ne bi moglo biti ni sekundarne kanalizacijske mreže, kazao je pročelnik Darko Kasap.

Pohvale su upućene i predstavniku izvođača tvrtke Strabag na prijevremenom dovršenju posla. Radovi su naime počeli 18.01.2021. godine, rok izgradnje je bio 36 mjeseci, odnosno do 18.01.2024. godine, a dovršenje se očekuje u svibnju 2023. godine, značajno ranije od ugovorenog roka. Potom slijedi postupak tehničkog pregleda.


Reci što misliš!